anonim_4396
| Anonim întreabă:

Exista camere video care pot vedea prin pereți?

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Yep, cu infra rosu de ex

| Mosotti a răspuns (pentru sierra1):

Aia nu vede prin pereti, vede doar noaptea. Sunt termocamerele alea care vad caldura adica poate prin perete sa vada cu rosu daca e ceva mai cald, sau cu raze X care ar vede dar nu sunt sigur.

| sierra1 a răspuns (pentru Mosotti):

Atmosfera posedă trei ferestre permeabile radiaţiei infraroşii, în
domeniile spectrale 0, 75… 2 μm; 3…5 μm; 8…12 μm.

Fereastra de 8…12 μm este ideală pentru obiectele cu temperaturi aflate în jurul valorii de 20°C (exemple: clădiri, vegetaţie, fiinţe umane sau animale).

Echipamentele de termoviziune in IR captează radiaţiile termice emise de obiectele supuse observării şi de mediul pe care acestea sunt profilate, afişând pe un ecran imaginea lor convertită în vizibil.

CONCLUZIE: confunzi pe cele ce "luminează" ținta in IR cu cele ce au amplificatoare de IR reziduală

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu chiar.

| Mosotti a răspuns:

Ar trebui sa fie alea cu raze X care vad cum iti vede tie la radiografie in interior. Dar sincer nu sunt sigur. Ar mai fi alea care nu vad ce e, ci vad doar culoare rosie aprinsa daca e un obiect cu temperatura mai mare.

| PainTech a răspuns:

"The Army recently awarded a prize to a company that has developed a "wall-penetrating radar" that is designed to help soldiers and first responders see through those walls to identify people and potential threats."
"Firefighters use the device to see whether a person they’re headed to rescue is still breathing. And it can help them sense changes in the structure that they’re searching while also seeing through smoke and fire."

https://www.armytimes.com/......ban-fight/


Oarecum da, dar nu poti numi dispozitivul respectiv "camera video" si mai mult ca sigur costa o gramada de bani si ma indoiesc ca are o acuratete prea buna.

| Dismally a răspuns:

Nu. Exista anumite tehnologii care ar putea "vedea" ce este in spatele unui perete dar imaginea trebuie construita pe calculator si este lipsita de multe detalii.