| MrCuriosity2 a întrebat:

Fratilor eu am internet prin fibra optica si am un router care nu suporta imi voi cumpara un alt router care suporta dar nu stiu ce sa fac doar bag cablul de alimentare si cel de internet la noul router si atat? Sau trebuie sa mai fac ceva?

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Toate routerele suportă fibră optică. Atâta timp cât intră mufa de la cablu in slotul "wan" al routerului, trebuie să meargă.
Da, în general trebuiesc făcute niște setări în calculator, și nu este suficient doar a conecta routerul la curent și fibra optica la router. Adică routerele trebuiesc configurate.

Dar am auzit că ar exista routere care nu mai au nevoie de configurare, și doar se conectează la curent, se introduce cablul de fibră optică în el și putem să navigăm deja pe internet. Eu nu știu acum care sunt acestea. Va trebui să iei la rând Flanco, Mediagalaxy, Altex și toate celelalte magazine care vând electronice și să întrebi dacă au routere care nu mai au nevoie de nici o configurare.
Mai așteaptă răspunsuri aici, și poate cineva îți va da un link cu un astfel de router.

| MrCuriosity2 explică (pentru anonimg):

Este vorba despre asta https://www.emag.ro/......D3YXN3BBM/

| Bula a răspuns (pentru anonimg):

NU toate routerele suporta fibra optica! Multe au intrare UTP.

Daca intercalezi un router niu (neconfigurat, resetat) atunci la iesire fiecare dispozitiv conectat trebuie configurat conform cerintelor furnizorului de internet si poate functiona doar 1 dispozitiv deodata (mai putin wi-fi, care nu se poate conecta). Din acest motiv, se prefera sa fie configurat router-ul.

Ceea mai buna solutie este sa ceri un router wi-fi pe fibra optica direct de la furnizorul tau de internet!

| JackR a răspuns:

In primul rand, nu stiu despre ce router vorbesti: cel pe care l-a instalat tehnicianul provider-ului de Internet (RCS-RDC, UPC, Telekom, whatever...) sau un altul instalat dupa acela.
Daca vorbim de primul, este imposibil sa "nu suporte", altfel nu ar fi fost instalat in casa la tine. Daca vorbim de al doilea, nu ai nici o treaba cum ajunge internetul in casa ta, pe fibra optica, cablu UTP, cablu coaxial etc. Este vorba doar de setarile de comunicatie intre cele doua routere.
Inainte sa dai banii pe ceva care se poate sa nu iti foloseasca, mai bine suna la serviciul de suport tehnic al provider-ului de Internet sau cheama un prieten care se pricepe cat de cat la configurari de retea.