|

HDD SATA NU ESTE VAZUT DE BIOSSalutare comunitate, am un PC mai vechi:

placa baza : Skt 939 ECS K8T890-A ( cu DDR1)Nu am reusit sa pun un HDD pe SATA ( hddurile pe IDE merg, dar pe SATA desi am incercat 2 hdd nu merg), nu il vede BIOS.(si chiar sistemul se blocheaza la inceput la incarcare cand afiseaza hdd-urile daca las hdd pe IDE cu cel nou de pe SATA), dar oricum si un hdd singur pe sata nu merge, nu il vede sistemul in bios.ma gandesc ca o fi vreo setare in bios sau poate o incompatibilitate intre SATA de pe aceasta placa de baza(veche) si hdd-urile mele SATA ( am probat un seagate si Western Digital verde), desi nu cred.Am incercat in amele sloturi de SATA de pe placa de baza si in ambele comportamentul e identic, adica hdd pe sata nu il vede sistemul, de asemenea cablul de date e ok pentru ca la fel ca cele 2 hdduri pe sata folosite ca proba toate provin de la PC-ul meu principal si sunt f bune.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai spus ce capacitate au hardurile.
Unele probleme de recunoastere pot fi generate si din aceasta cauza.
Uita-te la descrierea placii de baza de pe pagina producatorului. Poate sunt anumite limitari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru dannyel86):

Seagate are 250 GB iar Western Digital verde 1.5 TB, ma gandesc ca totusi 250 GB e o capacitate f mica pe SATA, deci ar trebui sa fie ok

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Valentin100):

Adevarat, dar cel mai bine faci testul cu un hard Sata de 160 gb (imprumutat, ca sa nu-l cumperi degeaba). Eu am avut o placa ECS tot pe IDE (fara SATA) si se specifica la descriere faptul ca nu recunoaste mai mult de 250 gb.
Ce ai mai putea face tu, tot ca test? Sa legi hardul Sata in regim de Ide (sunt cabluri adaptoare; sata to ide), sa vezi macar daca e recunoscut cel de 250 gb pe aceasta configuratie.
Eu am legat un Sata 320 gb ca test, desi stiam ca nu va fi recunoscut.
E posibil ca nedetectarea hardului sa tina si de Bios, dar necunoscand setarile acestuia, nu pot decat sa-mi dau cu presupusul. Intra tu in Bios (numai daca te pricepi) si analizeaza optiunile acestuia legate de hard.
http://www.ecsusa.com/......NLOAD.aspx

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru dannyel86):

Am rezolvat problema, placa de baza fiind veche nu recunoaste decat sata 1, deci trebuia ca cele 2 hdd-uri sa fie limitate la sata 1, adica de exemplu la WD sa pun jumper pe pinii 5-6 ca sa il limitez de la 3GB/s la 1.5 GB/s cat e pe sata 1.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Valentin100):

E bine ca ai descoperit solutia. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează