|

Hei TPU, am o intrebare mai complicata. Pc-ul meu are placa video integrata si este de la Intel si as vrea sa pun o placa video dedicata de la amd. Asa ca am cumparat si o placa de baza care suporta amd crossfire sau ceva de genul, intrebarea mea este va merge sa le folosesc pe ambele chiar daca una este amd si una Intel?

Dau funda

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe scurt : Nu.

AMD Crossfire : "Unirea" performantelor a doua (sau mai multe) placi video AMD DEDICATE.

AMD Dual Graphics : "Unirea" performantelor a unui procesor grafic AMD integrat ( APU ) si a unei placi video AMD dedicate.

Avand procesor ( si automat placa video integrata ) de la Intel, nu poti beneficia nici de CrossFire si nici de Dual Graphics.


Poti folosi AMD Crossfire doar daca mai cumperi o placa video dedicata AMD ( in total, vei avea : 2 AMD dedicate, 1 Intel integrata ). Ai aici un tabel cu placile video suportate : https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Crossfire-Chart.aspx

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru PainInTheTech):

Dar nu pot sa le folosesc pe ambele fara functia aia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LiacaNigelcu):

NU le poti folosi pe ambele SIMULTAN.

Pentru aplicatii precum Chrome/VLC se foloseste placa video integrata. Pentru jocuri si programe ceva mai complexe se foloseste automat placa video dedicata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Placa video integrata Intel = Procesor Intel = socket de care?
Placa de baza care suporta amd crossfire = socket de care?

Ideea e: noua placa de baza iti suporta vechiul procesor?

Cat despre AMD CrossFire, acesta merge DOAR intre doua placi AMD si in plus acestea trebuie sa fie compatibile (doar anumite combinatii merg). Vezi aici: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Crossfire-Chart.aspx

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează