|

Hei TPUdaca ma filmez cu camera principala a telefonului (Samsung galaxy s 2 ) fata mea este disproportionata si daca ma filmez cu camera secundara fata mea arata exact ca in oglinda, totul e perfect! nu ma refer la faptul ca blureaza camera sau chestii de genul ci la faptul ca camera principala pur si simplu imi arata fata extrem de ciudat ( jumatate din fata e diferita de cealalta jumatate, barbia parica e mai la dreapta, curbura nasului se vede exagerat de tare fata de cum se vede in oglinda sau in camera secundara sadimi explica si mie cineva care este problema ( fara misto va rog)

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Explicatia este simpla:
Cu camera secundara iti faci poza din mijloc, i te si vezi cand arati bine.
Cu camera principala iti faci poza pe "nevazute", din laterala. Partile mai apropiate de camera se vad mai mari, iar cele mai indepartate se vad mai mici, iar fata ta se vede distorsionat. Se numeste "efect de PERSPECTIVA" si se poate face cu orice camera, inclusiv cu ceea secundara (nu te uiti la imaginea de pe ecran).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Nene Bula, ia citeste matale aici:
"Perspective distortion is particularly noticeable in portraits taken with wide-angle lenses at short camera-to-subject distances."

Acu sa-ti traduc:
"wide-angle lenses" inseamna unghi larg, adica distanta focala mare.
"short camera-to-subject distances" inseamna "o tii prea aproape".

Asa ca ia-ti matale "eronatul" ala si stii ce sa faci cu el!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JackR):

Am scris si parerea mea, inainte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Si n-ai facut dacat sa spui acelasi lucru ca si mine, dar cu alte cuvinte. Adica, conform evaluarii tale, ai dat un raspuns eronat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JackR):

Am dat eronat pentru afirmatia "Obiectivul camerei principale, are o distanta focala mai mare si variabila (poti face zoom cu camera principala). Asta da nastere la distorsiuni..."
La telefon ai zoom digital, nu optic (nu se misca lentila, nici focarul, mai ales la un SG S2). Prelucrarea imaginii se face doar prin prelucrare digitala.
Pentru zoom si focalizare OPTICA (adevarata), obiectivul trebuie sa se miste (ca la aparate foto). Iar asta nu se vede la nici un telefon.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Orice camera foto are o asa numita distanta focala. Camera secundara este conceputa pentru portrete ("self"-iuri), deci are o distanta focala mai mica si, cel mai important, fixa. Obiectivul camerei principale, are o distanta focala mai mare si variabila (poti face zoom cu camera principala). Asta da nastere la distorsiuni, atunci cand iti faci portrete.
Ca sa condensez toata explicatia intr-o fraza: cand iti faci portrete cu camera principala, o tii prea aproape! (Roaga pe cineva sa iti faca un portret, de la 4-5 metri distanta, folosind zoom-ul. O sa vezi ca nu mai exista distorsiuni de imagine.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează