| MeForeverAlone a întrebat:

Hei TPU.
Vă rog să răspundeți doar dacă știți despre ce e vorba.
Au cumpărat părinții mei o unitate centrală, au instalat windows-ul pe ea și au conectat-o la televizor cu un cablu HDMI. Merge foarte bine totul, dar nu se aude. Normal ar trebui să se audă doar cu boxe, sau ar trebui să se audă și fără?
Dacă știți cum se rezolvă problema, vă rog să-mi spuneți, ca să știu dacă trebuie să cumpăr boxe sau nu.
Dae fundă primului răspuns bun!

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sărut mîna! Dacă televizorul este smart tv led full hd, atunci cablul hdmi il bagi in mufa hdmi a tv ului, iar pentru sunet sa ai sunet in boxele tv ului mergi in meniu si deblochează sunet tv din off il treci in pozitia on, si ar trebui sa ai sunet, la unitate ai sunet daca bagi căstile? Se aude ceva? Daca se aude inseamnă ca totul este din televizor, unitatea nu are cum sa se audă fara boxe sau căști, daca tu ai imagine inseamnă ca tot ce trebuie sa faci sunt setările televizorului, intrii in meniu mergi la sunet si debifezi off il dai pe on si asta e merge, ce televizor ai? Ce marcă? mersi succes.

| MeForeverAlone explică (pentru CristiDinBucuresti):

Deci, eu am și cablu HDMI, și VGA, am conecat și nu se aude pur și simplu. Dacă bag căștile mele în unitatea centrală se aude în căști, dar fără căști nu se aude nimic. Adică cred că e ceva la televizor, dar nu știu eu cum să fac. La setări la sunet le-am dat pe toate la maxim, și nu e nimic pe off cum ai zis, dar tot nu merge.
Televizorul se numește Horizon, l-au comandat părinții de pe eMAG.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Dar televizorul se aude cind este in modul tv?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Incearca la setari in meniu schimba i norma de sunet din dk in bg, si o sa ai sunet.

| MeForeverAlone explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu se aude nici în modul TV. Crede-mă, le-am încercat pe toate. E posibil să fie o problemă a televizorului. Am căutat și pe net la comentariile celorlalți și au spus că se aude foarte încet.

15 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Multumesc pentru fundă, a ti rezolvat problema? ce avea?

| MeForeverAlone explică (pentru CristiDinBucuresti):

Încă nu știu. Ți-am zis, dacă bag căștile în unitatea centrală se aude, dar la televizor nimic. Am contectat și televizorul la laptopul meu, și nici așa nu se aude. Cred că are nevoie de boxe. Că dacă tot nu se aude returnez și televizorul și unitate centrală.
Ți-am dat funda pentru că ai avut cel mai bun răspuns.
Părerea mea.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Este clar o defectiune la televizor, sau este cum am zis eu, m ai incearca odata si da i cautare automată a canalelor ca sa intre sunetul, baga la țări europa nu intra in alt sistem cum ar fi france sau uk adică Anglia, sau ntsc franta, ca nu vei avea sunet, dai pe cautare automată sa si le facă el setarile, si daca nici asa nu merge du l inapoi de unde l ai luat, esti din Bucuresti? Seară bună, si multumesc pentru fundă.

| doctorandus a răspuns:

Placile video cu HDMI stiu sa trimita sunetul prin HDMI (bine, nu toate, majoritatea). Asa ca: instaleaza cel mai recent driver de la producatorul placii (Intel, nVidia, AMD), iar astfel placa va invata sa trimita sunetul.

| MeForeverAlone explică (pentru doctorandus):

Mersi, dar am cumpărat boxe așa că nu mai e nevoie

| DryIce a răspuns:

Daca vrei sunet din pc direct ia boxe, daca vrei sunet prin tv este optiune in setari la placa video "set up digital audio" asta trece pe placa de sunet a tv-ului. HDMI permite trecerea sunetului chiar si in 7.1 fara alte cabluri. happy la catalyst este de asemenea o astfel de optiune undeva.

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Http://gamingwithscissors.com/......ttings.png uite de exemplu aici trebuie setat turn on audio la ultima rubrica unde e cu off, si aplly si gata. Asta la nVIDIA.

| MeForeverAlone explică (pentru DryIce):

Deci eu când dau la setări îmi apare așa: acces condiționat, limbă, părintesc, temporizatoare, configurare înregistrare, dată/timp, surse, alte setări.
La surse îmi apar modurile prin care mă conectez.
La alte setări îmi apare oprie meniu, scanare criptată, fundal albastru, actualizare software, versiune cerere, tare de urech, descrirere audio, oprire automată TV, mod magazin, mod de porinire.
Am încercat la toate astea dar nu merge nimic.
La sunet îmi apare volum, egalizator, balans, căști, mod audio, AVL, ieșire digitală.
Le-am dat pe toate la maxim și nimic. La mod audio am dat tereo, la AVL am dat pornit și la Ieșire digitală am dat comprimat.
Trebuia să fac altceva?

| DryIce a răspuns (pentru MeForeverAlone):

crying eu zic de placa video din pc sa treci pe digital audio nu la tv, lasa tv in pace (in tv pune hdmi si gata lasa-l). xD in desktop click dreapta - nVIDIA control panel sau daca ai amd - este catalist control center. Acolo se face asta.

| SebitaBM2000 a răspuns:

Eu sunt de parere ca driver-ul audio iti lipseste din OS(Sistemul de Operare) ITi recomand sa faci pasii urmatori:
1. Cauta My Computer
2. Click dreapta pe mouse
3. Click Properties(Proprietati)
4. Cauta Device Manager si da click pe el
5. O sa iti apara o lista cu drivere, daca in dreptul unui driver apare un semn galben, fa click dreapta si vezi ca scrie undeva "Update Driver" sus sau ceva similar. 6. Asigura-te ca computerul tau este conectat la internet 7. Dai click pe Search Autommaticly For My driver sau ceva de genul. Asigura-te ca Windows Update este pornit. Acum, s-ar putea sa nu iti gaseasca driver-ul daca calculatorul tau este mai nou sau este mai putin cunoscut. Insa, o tehnica mai avansata ar fi sa copiezi ID-ul Driver-ului care il gasesti dand click dreapta pe driver si uitandu-te la detalii. Mai exact, Hardware ID. Iti apare acolo, ceva gen: PCI\VEN_8086&DEV_0F31&SUBSYS_161D1043&REV_0E
(Asta e Id-ul driver-ului meu video) e doar un exemplu, la tine difera. Recomandarea mea ar fi sa dai un search pe google cu id-ul asta si vei gasi pana la urma driver-ul compatibil de obicei pe site-urile de sus. Daca nu e driverul problema, ai putea incerca sa te uiti la boxe, sa incerci sa pui alt dispozitivi audio sau eventual sa verifici placa audio din unitate. Succes in a iti rezolva problema ^_^!

| vladionut12345 a răspuns:

Dacă e unitate, Da! Trebuie boxe.