| Carasin a întrebat:

Hey.
Am un pc caruia azi i-am pus un adoilea harsdisk dar nu se întâmpla nimic, nici măcar nu pornea. Acum l-am scos și cand îl pornesc bipaie ceva tare și m-a speriat. Acum mă întreb ce are de face asa, poate exploda?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Mai mult ca sigur, al doilea hard disk este de tip IDE (cu cablu de date lata, de cca. 5cm latime), pe care l-ai conectat INVERS - ceea ce face scurt circuit sursei, care se blocheaza de protectie.
Faptul ca iti beep-aie calculatorul (si nu se vede nimic pe ecran) inca din momentul pornirii, inseamna ca (la auto-testarea calculatorului la pornire) s-a gasit un component care nu raspunde corect la test. Seria de beep-uri semnalizeaza un cod de defect, asemanator codului Morse, din care un specialist poate identifica piesa-problema.

Cel mai bine este sa apelezi la un specialist cunoscator /service pentru rezolvare, sa nu se defecteze intreg calculatorul din cauza nestiintei.

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Se numeste hard disc nu hars disc, dul la cineva priceput numai fă tu experiențe ca poti arde ori placa de bază ori procesorul.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sigur ca da, are o bomba atomica si o sa ne nenoroceasca pe toti! In alta ordine de idei, vrei sa ghicim noi ce configuratie are PC-ul ala?

| Carasin explică (pentru GabiDumitrescu):

Sapphire radeon hd 3650-placa video
Sursa-deluxe
Procesor-nu mai știu
Placa de baza-Nu stiu
Hard disk principal-360 Gb
Hard disk secundar 80gb

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Carasin):

Daca ai sursa Deluxe cumparata odata cu HD 3650-ul, zi mersi ca nu a bubuit pana acum. Du-l mai bine in service, desi la ce ai acolo eu as zice sa il vinzi pe bucati si sa iei altul SH cu garantie, daca nu iti permiti nou.

| Carasin explică (pentru GabiDumitrescu):

Mie mi-a bubuit deja dar am schimbat-o iar cu una tot așa că a ținut 7 ani

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Carasin):

Mdah, si dupa aia va mai mirati cum de va pocneste placa de baza sau hardul... uite de aia, ca folositi surse de toata jena.

| Carasin explică (pentru GabiDumitrescu):

Mie sursa mia ținut mai mult de 7 ani ca am pc-ul de la un an și am schimbat-o la 12

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Carasin):

Si cate placi de baza ai schimbat in perioada aia? Sau ce ti-a mai crapat nefiind sursa? Si nu in ultimul rind, ar fi misto de facut un calcul cit ai pierdut din lipsa de eficienta a sursei, ca iti suge cel putin 15% mai mult curent din retea ca una ca lumea.

| Carasin explică (pentru GabiDumitrescu):

Cît o supt curent treaba ei că și așa văd că nu e buna acum caut una mai eco o sugestie?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Carasin):

Sugestie sigur ca da, dar ar fi o idee sa imi zici si un buget. Asa din voleu, cu 10 ani garantie si specificatii incredibil de bune pentru pretul ei, iti recomand asta: https://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/focus-plus-80-plus-platinum-550w/
Nu, chiar NU e scumpa. Ca idee, eu am varianta de 460 W a sursei asteia: https://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/platinum-fanless-400w/

| Bizon95 a răspuns:

"acum 23 minute | CristiDinBucuresti a răspuns:
Se numeste hard disc nu hars disc, dul la cineva priceput numai fă tu experiențe ca poti arde ori placa de bază ori procesorul."

corectezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul tau, se scrie "du-l" NU "dul"


cred ca ai o problema de coincidenta tampita
daca beepaie tare poate sa fie din faptul ca nu mai vede memoria, procesorul sau chiar placa video, lucru care se poate intampla la un calculator la care nu s-a umblat luni bune, iar apoi e desfacut si i se ating piesele

iar daca esti asa de speriat ca bubuie, mai bine il duci la un service, nu i-ar strica deloc curatat contactele de la toate componentele cu alcool izopropilic