| bettybetty a întrebat:

Hey lume. Am windows 10 pe laptop dar mi-a expirat licența de o vreme...
Are ceva dacă las asa? Exceptând semnul din dreapta care zice că trebuie să activeze windows, totul merge exact ca înainte fara probleme.
Oare voi primi amenda fiindcă îl folosesc cu licența expirată?

Dacă totul merge optim, mai trebuie să-mi iau o licența nouă?

Răspuns Câştigător
| Admiral0 a răspuns:

Poți să-l ții așa liniștit cât vrei, nu are nimic. Microsoft a făcut ca Windows 10 să poată fi folosit la nesfârșit și neactivat. La celelalte versiuni de Windows era problemă că trebuiau activate.

7 răspunsuri:
| Ronnix a răspuns:

Daca nu te enerveaza acel semn din partea dreapta care-ti tot scoate in evidenta ca trebuie sa-ti activezi windows-ul + faptul ca nu vei avea parte de toate actualizarile Windows (ceea ce lasa dispozitivul tau expus riscului pe viitor), nu este nicio problema daca vei continua sa-l utilizezi fara licenta.

| Admiral0 a răspuns (pentru Ronnix):

Se fac toate actualizările, cum să nu se facă

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu vei primi amendă.

| NLS a răspuns:

Licenta de Windows nu expira...
decat intr-un singur caz.
Cand o dezactiveaza Microsoft pe motiv de frauda.
(Adica daca a fost cumparata de cineva cu un card sau Paypal furat, iar apoi acel cineva a vandut-o mai departe la un pret foarte mic.
DACA si CAND Microsoft e atentionat de pagubit (cel caruia i s-au furat bani din cont), e foarte posibil sa dezactiveze licenta).
Toate licentele care se gasesc la partenerii eMAG sau ebay, sau pe alte site-uri, chiar daca sunt licente cumparate legal, nu sunt prea legale (din cauza modului in care au fost obtinute, adica prin furt).
O licenta legala e cea pe care o cumperi tu direct de la Microsoft sau de la distribuitorii autorizati, si costa aproximativ 130-140 euro pentru varianta Pro.
(si vreo 95-100 pentru cea Home).

https://www.youtube.com/watch?v=CWy99VMFsMM

De unde o aveai?

Insa, ca sa iti raspund la intrebare:
poti folosi Windows 10 fara grija neactivat, va fi perfect functional, atata doar ca nu o sa poti customiza unele chestii prin fereastra Settings.
Si bineinteles, textul din dreapta jos, sau o fereastra ce va aparea din cand in cand pe ecran.

Update-urile functioneaza fara nici o problema.

| flixbuster a răspuns (pentru NLS):

Licentele cele ieftine nu sunt neaparat furate ci doar ca nu sunt de 10 ci de 7 sau 8. Cum au ramas stocuri de serial number nevandute, niste baieti mai intreprinzatori le-au luat si le vand ca licente de 10 la pret incredibil de mic.

Cum iti dai seama: daca la instructiuni zice ca sa nu bagi serial-ul la inceputul instalarii ca nu ai drivere si nu merge (pe bune, asa scriu unii, lmfao) si sa ii dai activare dupa ce il instalezi si atunci sa bagi serial-ul, atunci e serial de 7 sau 8. Merge pentru ca Microsoft permite activarea 10 cu serial de 7 sau 8.

Un serial de 10 "pur" merge chiar de la inceput cand il instalezi, nu sa ii dai activare dupa.

Acum sincer, pentru user-ul final nu e prea mare diferenta, tot cu o licenta de 10 se alege la final. Treaba nu e neagra, nici alba - e gri.

Mai nasol e cu licentele de volum (varianta MAK) vandute "la bucata". Am avut cunostinta care a cumparat asa ceva si cand s-au prins Microsoft au dezactivat MAK-ul si cand si-a reintalat nu ii mergea Office-ul sa se activeze (era licenta de Office). Dar ce sa vezi: au si hotii onoarea lor. Le-a scris (e magazin online) si i-au dat alt MAK si a activat din nou (pana s-o prinde Microsoft sa il dezactiveze si pe ala) big grin Astea sunt furate de prin companii, inside job.

| Zuzu1991 a răspuns:

Nu, la win 10 nu iti mai trebuie licenta
chiar a fost o perioada cand nu puteai face update fara licenta, dar au scos si asta
singurele chestii e ca nu poti sa customizezi windows-ul, si atat

| Admiral0 a răspuns:

Funda o merita NLS, el și-a făcut timp și ți-a răspuns în detaliu.