| Carpatinos a întrebat:

Hi!

Accidental, mi-am spalat incarcatorul de la telefon (l-am spalat la o masina de spalat rufe Samsung, aproximativ 1 ora), dupa ce s-a terminat programul de spalat am realizat ca incarcatorul era in ghiozdanul pus in masina... Acum, cand l-am scos si l-am uscat, am incercat sa scot cat mai multa apa din el si sa-l usuc cat mai bine. Cand l-am pus in priza a inceput sa se auda ca si cum faceam un gratar sau cum fierbe apa...
Acum, intrebarea este, e ok sa se auda asa?
Mai este vreo sansa sa functioneze?
Avea si un cablu cu el, cablul a ruginit putin, dar inca functioneaza laughing (culmea)
...deci, sa reluam, este vreo sansa sa mai functioneze, ar trebui sa il las in priza sa vad ce o sa se intample?
Precizez ca incarcatorul este unul Huawei, pentru mobil, 0.2 A...
Multumesc pentru atentia acordata.

Răspuns Câştigător
| crysty1222 a răspuns:

Depinde de cati Ah are incarcarcatorul. Daca asta pe care-l ai tu are 2Ah, ar trebui sa cumperi unul tot cu 2Ah de preferat sa fie tot Huawei. Asta al tau n-are nici un cod pe el, pentru indentificare?

10 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Cumpara ma un incarcator nou ce e asa mare scofala...

| Carpatinos explică (pentru Simpatik):

Nu e mare scofala, dar ma tem sa nu iau unul fals, ca daca moare acum telefonul sau peste 2 luni e cam aceeasi treaba, de asta as vrea sa.l țin pe asta

| crysty1222 a răspuns:

Daca sfaraie nu e de bine in niciun caz laughing. Daca inca mai avea putina apa in el la momentul in care l-ai bagat in priza nu stiu daca mai are vreo sansa sa fie functional. Si sincer sa fiu, nici nu as incerca sa bag cablul in telefon sa vad daca functioneaza pentru ca exista riscul sa strice telefonul. Cel mai sigur ar fi sa il masori cu un voltmetru ca sa vezi daca functioneaza corespunzator sau daca mai functioneaza intr-un fel laughing.

| Carpatinos explică (pentru crysty1222):

Hi, ti-am citit raspunsul si tin sa mentionez ca l-am lasat ceva timp pe un calorifer si nu mai sfaraie, am incercat la un telefon ceva mai "ieftin" laughing si incarca, totusi, scoate un fel de sunet ascutit, am mai "auzit" un incarcator diferit si scotea si acel incarcator sunetul acela, doar ca nu era la fel de accentuat, considerati ca e "vindecat" laughing?

| crysty1222 a răspuns (pentru Carpatinos):

Intr-adevar, cam toate incarcatoarele scot un sunet cand sunt in sarcina, unele mai tare altele mai incet, dar normal sunetul nu ar trebui sa se auda decat daca te apropii cu urechea de el. Daca inainte de "spalare" nu scotea sunetul asta inseamna ca s-a intamplat ceva in el. Daca e "vindecat" nu stiu sa-ti zic pentru ca efectele apei se pot vedea si pe termen lung. Poate acum incarca, dar peste ceva timp este posibil sa se strice din cauza ca oxideaza contactele prin el. Daca vrei sa fii sigur ca n-o sa ai probleme cu el in timp, ar trebui sa-l desfaci (daca se poate) si sa te uiti atent daca nu cumva exista urme de oxidare, daca exista trebuie curatate cat mai repede cu alcool izopropilic pentru a evita intreruperea circuitelor.

| Carpatinos explică (pentru crysty1222):

Nu scoate un sunet care s-ar putea auzi daca nu m-as apropia cu urechea de el, acum, nu mi-e ca se strica, problema e, daca il voi tine la telefon si sa zicem ca e oxidat, poate pati ceva telefonul? Mai bine dau acum 150-200 de lei decat sa dau mai tarziu de cateva ori mai mult pentru reparatii... Incarcatorul nu pot sa-l desfac sau mai degraba nu prea stiu eu cum...asa ca nu il pot desface sa vad ce are, dumneavoastra ce imi recomandati, sa-l mai tin sau ar trebui sa cumpar altul?

| crysty1222 a răspuns (pentru Carpatinos):

Exista riscul sa-ti strice si telefonul in cazul unui scurtcircuit. Eu daca as fi in locul tau as cumpara alt incarcator, doar ca sa fiu sigur ca nu ma lasa fara telefon vreodata. Dar despre ce incarcator si telefon vorbim?

| Carpatinos explică (pentru crysty1222):

Este vorba de un Huawei Y7 Prime 2018 si incarcatorul gasit in cutie, pentru ca am auzit ca incarcatorul original poate incarca mai repede decat unul care nu are nici-o treaba cu telefonul respectiv, insistam din 2 motive sa tin acelasi incarcator, primul fiind ca nu am gasit acel tip de incarcator laughing si al doilea pentru ca mi-e frica sa nu iau unul fals...

| Carpatinos explică (pentru crysty1222):

Hi, am verificat iar incarcatorul si am cautat modelul, l-am gasit si probabil il voi cumpara cat mai curand, multumesc mult pentru suport happy

| crysty1222 a răspuns (pentru Carpatinos):

Cu cea mai mare placere!