|

Hi! Cum pot formata discul/partiția C având în vedere că toate fișierele windows sunt plasate acolo? Partiția C este ocupată de fișiere/foldere inutile. Ce să fac? Vă rog să veniţi cu răspunsuri complete, cu toţi paşii ce trebuie să-i fac pentru a ieşi bine. Fundă!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| explică:

Trebuie sa ai windows in format.iso si faci un cd sau stick bootab-il.Inainte de a boot-a direct din cd sau stick,trebuie sa intri in bios si sa setezi,la boot-are, cd-ul sau stick-ul pe primul loc. Dupa ce ai salvat si ai iesit, la pornirea laptopului sau pc-ului vei fi intampinat de un mesaj boot atapi from cd sa-i ceva de ganul in functie de ce bios ai si tu trebuie sa apesi orice tasta. Incepi instalarea win si cand ajungi la partitii, selectezi C si apoi format. Dar va trebui in continuare sa instalezi windows-ul. Daca vrei doar sa formatezi, dupa ce s-a formatat inchizi si gata.

Tu ai spus ca partitia C este ocupata de foldere si fisiere inutile.Pentru asta nu trebuie sa formatezi local disk C ci numai sa descarci programul CCleaner care va sterge folderele inutile.Tot in acel program ai optiunea de defragmenta discul,manevra foarte eficienta in a aranja folderele si fisierele in ordine,astfel incat cand dai o comanda, windows-ul stie imediat de unde sa se duca si sa iti ofere ceea ce vrei. Defragmentarea este precum o biblioteca cu un bibliotecar care a aranjat in asa fel cartiel incat daca ceri o carte imediat ti-o da, deoarece stie exact unde a pus-o.

Daca vrei un program care sa iti faca toate astea dintr-un click, exisat Advanced SystemCare, un program pe care il folosesc de mult timp si sunt multumit. Ti-l recomand. Descarci, instalezi si dai pe butonul mare SCAN. Dupa ce a scanat dai pe REPAIR si gata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand spui ce fel de sistem de operare ai, iar in al doilea la ce fel de activitati obisnuiesti sa folosesti calculatorul(ex. browsing internet, editari foto, jocuri).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează