anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hristos a Înviat!

Vreau să-mi cumpăr un binoclu, insă nu prea stiu ce să aleg. Unele sunt prea scumpe altele prea ieftine. Mă gândesc că dacă iau ceva mai scump nu voi da banii aiurea fiind de calitate dar, s-ar putea să nimeresc si ceva mai acceptabil și calitativ.

In fine, am găsit ceva referitor la Vortex Diamondback HD 10×32 sau Nikon Prostaff 3S 10x42. Alte sugestii de binocluri?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde pentru ce doresti sa folosesti binoclul.
Eu folosesc pe post de "binoclu" o camera digitala, cu zoom optic de 32x.
Pe langa faptul ca "vede" si inintuneric aproape complet, are si avantajul ca pot fotografia /filma ceea ce vad, iar ulterior pot revedea tot ce doresc.

| darrio2007 a răspuns:

Cam multi bani vrei sa investesti intr-un binoclu. Doar Nikon l-am vazut. La ce vrei sa te uiti?
Bani aruncati.

| Xirus a răspuns (pentru darrio2007):

Încă nu m-am decis, poate găsesc ceva mult mai ieftin. Aș putea lua unul la 100 de lei dar, asta ar putea insemna că și calitatea este slabă, în ceea ce priveste diamentru obiectiv și puterea de mărire. Plus rezistenta la apă (waterproof) sau fară rezistenta la ceață ( fogproof) umplut cu nitrogen sau argon.
Un alt avantaj ce un binoclu trebuie să aibă este prisma din sticlă. Unele au bak 7 iar altele bak 4. Diferenta între intre ele că sticla Bak 4 este mult mai superioară ca, claritate si mult mai scumpă față de bak 7.

sunt multe chestii la un binoclu, dacă cineva dorește ceva mai bun, iar dacă nu ai puțin habar te multumesti cu orice.


Ex Bushnell Permafocus 8x32 are prisma de sticlă bak 7.

| Sonia822 a răspuns:

Ia-ti un telescop sa privesti luna si stelele sau un P1000