| carmen1333 a întrebat:

Imi poate spune si mie cineva un antivirus bun pe care sa pot sa-l iau de pe app store? Si imi mai poate explica cineva ce e acela VPN? Multumesc.

4 răspunsuri:
| Anonim15032001 a răspuns:

Avira Mobile Security.

VPN este un tunel prin care nu îți poate fi urmărită activitatea pe internet și nici locația.

| TechPain a răspuns:

"Imi poate spune si mie cineva un antivirus bun pe care sa pot sa l iau de pe app store?"
Nu am avut niciodata probleme cu virusii pe telefoane, cat timp nu descarci chestii de pe site-uri dubioase nu ai nevoie de asa ceva pe un telefon.


Si imi mai poate explica cineva ce e acela VPN?
VPN = Virtual Private Network ( Retea privata virtuala ).
Iti permite sa te conectezi la un server la distanta printr-un "tunel" virual care nu poate fi "vazut" din exterior. Astfel tu esti intr-un fel serverul respectiv.

VPN-urile pot fi folosite in mare in doua moduri :

1. Pentru a te conecta la reteaua locala ( LAN ) in care e serverul in siguranta. Sa zicem ca ai o imprimanta la 1000 de kilometri departare. Imprimanta aia functioneaza doar in reteaua locala ( alcatuita din toate dispozitivele conectate la router ). Tu de la 1000 de Km nu poti sa fi conectat fizic la reteaua de acasa, dar folosind un VPN poti fi conectat la reteaua VIRTUALA de acasa si poti sa scoti chestii la imprimanta.
Sistemul asta e folosit in Bussiness mai ales ( stiu sigur ca eMAG are ceva de genul pentru angajatii care lucreaza acasa) si necesita server VPN propriu si mai multe tampenii. Utilizatorii simpli nu au nevoie de asa ceva.


2. Folosesti un VPN pentru confidentialitate si siguranta.
Sa zicem ca vrei sa cauti ceva pe internet si vrei sa fi sigur ca nimeni nu stie ca tu ai cautat chestia aia pe internet. Sau vrei sa vezi un film care e blocat in regiunea respectiva.
Te conectezi frumos la un VPN, se creaza tunelul acela magic invizibil intre tine si server si tot ce cauti tu pe internet trece prin acel server. Ceea ce cauti tu pe net pare sa fie cautat de serverul respectiv.

Sa zicem ca avem un film frumos blocat in Romania. Te conectezi la un server in SUA si poti sa te uiti la film, deoarece pare ca tu esti in SUA.

Ai un site blocat in Romania, intri pe VPN in Germania si poti sa accesezi site-ul ( deoarece pare ca esti in Germania ).

Vrei sa cauti pe net chestii... mai putin legale. Te conectezi la VPN si apare ca serverul a cautat chestia respectiva. Astfel tu esti mai in siguranta.

Intelegi ideea. Varianta a doua e ceea ce folosesc oamenii obisnuiti.

| CortinaDeLut a răspuns:

La întrebarea cu VPN ți-ai primit răspunsul. Eu unul folosesc AVG Free pe telefon, pentru orice eventualitate.

Răspuns utilizator avertizat