| Ghiordi a întrebat:

In cat timp iti deblocheaza cei de la Facebook contul? Mi-au blocat contul, mi sa cerut sa adaug o poza cu mine. Aveti idee in cat timp verifica si imi deblocheaza contul?

Răspuns Câştigător
| Valentin771 a răspuns:

Eu stiam ca e de 72 h,

19 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ți-au solicitat doar o poză sau o copie a documentului de identitate?
A doua zi ți-l deblochează, însă trebuie să insiști! Le trimiți de câteva ori copia cerută, până se plictisesc și soliciți rezolvarea situației.

| Ghiordi explică (pentru floresdemayo):

Doar o poza cu mine, nu buletin

| floresdemayo a răspuns (pentru Ghiordi):

Atunci, trimite-le o poză cât mai asemănătoare cu cea pe care ai avut-o la profil. Nu știu cum le vei dovedi că ești tu, dacă (prin absurd) aveai la avatar... un fluturaș. thinking

| relian a răspuns (pentru Ghiordi):

O sa til deschida, apoi til inchide la loc iar.O sa spuna ca ei vor act cu nume cu tot tacamau, asa am patit si eu, am fost raportat de mai multi derbedei, nu le zic oameni ca nu merita.Astia de la Facebook sa ia masura, nu stiu ce fac ei cu actu tau sau datele tale, dar vor un act legal, sa vada ca tu esti zic ei.Nu se poate discuta cu ei nicicum.Eu am vorbit cun avocat dar nu stiu daca se poate face ceva sau se baga careva.Am cautat un avocat pe net si le-am scris, au spus ca o sa-mi raspunda cumva.Aia de la Facebook is dusi rau cu pluta.Nu ai cui explca nimic.
Deci eu fac cont pe Facebook,pun un nume ce doresc eu,nume de animale,nume de plante nu conteaza sau nume fals.Ei accepta orice nume asa zice si regulamentu lor.Pun poza de care vreau eu,peisaje,sau nu pun poa deloc.,
Sunt raportat de cineva,Facebook ma blocheaza si imi trimite mesaj sa arat un act legal cu care sa dovedesc ca eu sunt persoana care are acel cont.
Ati mai auzit asemeanea tampenii? Eu nu laughing
Odata ce pe mine ma cheama Gigi gogu,nu am poza sau am poza cu o floare,cum as putea eu sa dovedesc ca acel cont este al meu cun actu meu de identitate?
Asa ceva te lasa cu gura cascata.
Dar de le arati un act ei iti schimba nume,pun in loc de ce aveai tu la cont numele din act laughing asa fac,iar tu daca accepti esti liber sa folosesti actu, daca nu la revedere.laughing Asta este atentat la drepturile omului, incalca intimiteatea si mai stiu eu alte drepturi, niste idioti in viata. Oricum bine ca am citit intrebarea ta ca trebuie sai reclam cumva, caut eu unde se reclama websiteurile astea, trebuie sa existe undeva ceva undei poti reclama. Daca ai pus doar poza cu tine no sa te deblocheze sigur.Eu am inchis contul ala si am facut altul,dar exact la fel, dar identic cu nume cu tot ce aveam inainte laughing
Adica asta pot sa faci, nu-ti cere nimic nume sau poza reale, ca n-ar putea, incalca anumite reguli si drepturi, dar daca esti raportat atunci vin sati ceara.De ce? Nu au vrut sa imi dea nici un raspuns, imi scriau inapoi dar evitau, bateau campii ca le pare rau ca nu stiu ce, nimic concret.Niste scursuri.
Daca as fi avut o putere leas fi eliminat sitele lor de rahat de tot.
Fac bani de pe urma oamenilor, miioane, dar nu te respecta.Astia trebuiesc eliminati pe bune.

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Cum sta treaba, de ce iti cere Facebook un act legal? De ce vor ei numele tau real si poza? Te intreb poate ca tu ai ceva idei sau ai primit de la ei un raspuns lamuritor.Eu am intrebat, daca regulamentu permite sa faci cont cu orice nume, dar absolut cu orice nume si orice poza, ori fara poza, de unde ideea sau cum sa-i zic chestia asta, atunci cand esti raportat ei sa-ti ceara numele si poza reala de ce? Si cum pot eu dovedi lor ca eu is cel care are contul ala? Ei exact asa sau exprimat sa vada ei ca eu is ala care are contul ala.Pai cum sa fiu eu cand eu am nume de gaina de ex laughing si ce poza daca am poza de catel laughing daca eu le arat un act ei ce or sa vada mai exact? O sa vada actu meu asa si mai departe? Acyu meu nu se potriveste deoc cu contul de Facebook laughing de ce fac ei asta?
Cum am spus le-am cerut explicatii dar eu evitat orice legat de chestia asta.Nu vor sub nici o forma sa dea o explicatie.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

De ce îți cer cei de la Facebook un act legal? Fiindcă așa cere regulamentul lor!
Fiecare site/instituție are un regulament de ordine interioară, chiar și fiecare casă în care intri, are un astfel de regulament (care, de multe ori, constă în bunul simț). :P
Ești binevenit, primit cu drag, dar dacă intri doar pentru a face mișto de gazdă, ești invitat să pleci, să părăsești locul pe care nu-l știi respecta.De multe ori, ți se spune "simte-te ca acasă", dar asta nu înseamnă că poți intra cu bocancii murdari în casa cuiva...
Facebook-ul are regulile lui. Una din reguli este să îți scrii numele real, astfel încât prietenii să știe cu cine iau legătura (vorba fie!). În cazul unei raportări (se poate întâmpla să fii raportat, atunci când superi pe cineva (apropo, nu-i mai supăra, dacă știi că ai contul fake), acesta consideră că raportarea contului de Fb e unul din modurile în care îți poate veni de hac). Contul poate fi blocat temporar (ori chiar definitiv) până la dovedirea identității.
Facebook-ul îți trimite un mesaj, ca de ex:

"Te rugăm să introduci numele pe care dorești să-l confirmi. Când trimiți documentele te rugăm să acoperi orice informații personale, de care nu avem nevoie pentru a-ți verifica identitatea (ex CNP-ul). Dorim să ne asigurăm că este într-adevăr vorba de tine. După ce finalizăm verificarea, ștergem datele tale de identitate".

În felul acesta, ai primit răspuns și la întrebările: "Si cum pot eu dovedi lor ca eu is cel care are contul ala?", "O sa vada actu meu asa si mai departe?"
Să știi că, într-adevăr, ei șterg copia actelor tale de identitate, fiindcă au existat și cazuri în care utilizatorilor Facebook li s-au solicitat și a doua/treia oară să facă dovada identității.
Nu am auzit pe cei de la Fb să îți solicite doar o poza (ori e vorba de un bug, ori nu știu ce să zic). De obicei, nu au nicio treabă cu poza de profil. Ceea ce interesează pe ei sunt celelalte date:
Nume/prenume + data/anul nașterii pe care le-ai completat în formularul de înscriere pe Fb, trebuie să corespundă cu datele din actul de identitate.
Știi foarte bine că pe Fb, poți adăuga data/anul nașterii (datele reale), studiile, locul nașterii, telefonul, emailul etc și setezi ca nimeni să nu poată avea acces la informațiile respective. Ce vrei mai mult decât atât? :) Doar numele e public, însă numele tău poate coincide cu a altor zeci de persoane. Data & anul nașterii fac diferența între o persoană și o alta. De aceea, cei de la Fb îți solicită aceste lucruri...
http://www.facebook.com/help/155050237914643?helpref=related
http://www.facebook.com/help/1723057061256937?helpref=related
http://imgur.com/a/vb5HN
http://imgur.com/a/qHXjJ

Referitor la faptul că ei nu ți-au oferit un răspuns... nu e de mirare. Le scriu sute de oameni, zilnic. De obicei, ei trimit un mesaj robotizat, nu un mesaj personal, indiferent de problemă (Ex "Informaţiile primite de la tine vor fi utilizate pentru a îmbunătăţi Facebook. Îţi mulţumim că ţi-ai făcut timp să trimiţi un raport") Probabil și dacă-i înjuri, același mesaj standard îl primești.
Fb îți răspunde și personal (prin email), atunci când se rezolvă problema și te poți loga din nou la contul tău de Facebook.

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Mai fata nu mai scrii mult si prost.FB te lasa sa faci cont fara act de identitate corect? Fara sa pui numele tau real corect? Fara sa pui poza ta reala corect? Atunci pentru ce iti cer ei tie act cu numele si poza ta reale? Sa vada daca e cine? Daca tu ai cont cu un nume altul decat e in acte si o poza cu fluri, vorba cuiva cum pot eu sa dovedesc ca acel cont este al meu? Ai tu in catu tau de identitate poza cu fluturi? Atunci daca eu am poza pe Facebook cu fluturi Facebook ce o sa vada in actu meu? O sa vada alta poza si alt nume.Asa si ce au rezolvat cu asta? Au vreo dovada ca acel cont este al meu? Pfff greu de tot.
Iti spun eu ce fac ei.Vor asa usor usor sa stie exact cine sunt oamenii care intra pe sitele lor, adica poza si nume reale, asta incearca ei sa faca.Este ilegal ce fac ei.
Este ilegal stii de ce? Pt ca daca era legal iti cerea atunci cand faceai contul un act,era mai simplu nu crezi? Dar nu au voie sa faca asa ceva, adica sa iti ceara act cand faci contul, pentru ca nau nici un drept.
Dar atunci cand esti raportat de cineva ala e un motiv, asa o baga ei.
Deci Facebook este oa magarie de website care incearca sa verifice oamenii, sa stie exact cine e persoana si cum arata, asta e tot.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

Am scris mult și corect. În schimb, tu ne arăți că așa cum gândești, tot așa și scrii. Gândirea ți-e egală cu scrisul. Cu lacune.
Legat de Facebook, nu le-am făcut eu regulamentul. E casa lor, dreptul lor. Ceartă-te cu Zuckerberg! Dacă îți pui un alt nume, decât cel real, o faci pe riscul tău. Cu riscul de a-ți pierde contul.

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Du-te si citeste regulamentul lor.Acolo scrie clar poti sa pui orice nume, orice, chiar si nume de animale, plante orice.regulamentu lor spune ca poti sa pui orice poza, sau sa nu pui poza deloc.
Deci despre care regulament vorbesti tu?
Eu am avut contul din 2009 exact cum zic, na spus nimeni nimic niciodata.Acum ca am fost reclamat, au venit ei vai sa ma legitimez.Serios,dar cine esti ca Facebook sa imi ceri mie sa ma legitimez? Esti institutie de stat cumva,esti politie? Nu au voie, asta este un motiv de om prost, dar e un motiv ca ei sa vada fiecare acont cine e nume poza.
Nu scrie nicaeri pe Facebook ca trebuie sa pui numele tau real si poza ca de nu risti sati inchida contul aia.Tu faci niste afirmatii aiurea. Iara ce gandesc eu este logic.
Explica tu logica ta odata ce Facebook te lasa sa pui orice nume, te lasa fara poza cum pot eu dovedi cun orice act ca ala este contul meu?
Pai nu am cum dovedi nimic.
Daca la inceput cand sa facoi contul iti cerea act atunci puneai numele real si poza. Apoi daca li se parea ceva suspect ca ai dobandit ceva cumva un cont iti cerea iar actu sa vada si daca arata-i da asa puteai dovedi ca e contul tau sau daca nu atunci te blocau.
Auzi la ei sa vada ei daca numele meu din act si poza se potriveste cu numele si poza de la cont laughing exact asa maiu raspuns.laughing
Mesaju asta al lor este de cascadorii rasului, is de plans, ei cred ca oamenii is animale ca nu gandesc.
Pai ba bula eu nu am auzit ca animalale sau plantele sa aiba acte laughing
Referitor ca ai scris tu corect aia asa spui tu.Dar te asigur ca nu sti ce vorbesti.Eu am lacune? Adica? Arata, explica, nu doar bate din gura aiurea. Vorbeste cred gura fara sa stii laughing
Mai afla ca orice companie, orice website nu functioneaza asa dupa regulile lor, asa cum tu crezi.Toate se supun unor legi, altfel nu li se da drept de functionare. Iara Fb prin magariile ce le fac incalca drepturile omului, asta fac.Dar probabil is mana in mana cu guvernuele tarilor unde ei au acces.
Deci cauta regulamentu lor si vezi ce spune.Vezi exact ca scrie ca poti pune orice nume doresti, orice poza sau fara poza.Cand mai faci afirmatii aiurea mai bine nu le mai fa.Vino cu ceva dovezi cand si afirmi ceva.Eu daca vrei iti pot arata emailurile de la ei, iti pot arata regulamentu lor referitor la poze si la nume.
Ba fii atenta aici ce zic ei. Dupoa nu stiu cat timp 61 de zile sau nu mai stiu exact iti poti schimba iar numele de pe Facebook laughing pai ba bula ba handicapatule, atunci de c e imi ceri tu mie act?

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

Atunci, mai citește-l încă o dată. Dacă nu te descurci cu limba română, don't worry, ți-l dau și în limba engleză. :))
https://www.facebook.com/legal/terms (pct 4. Înregistrarea şi securitatea contului.
Utilizatorii Facebook trebuie să ofere numele și informațiile lor reale!)
Arată-mi și mie regulamentul Fb, unde ai citit că "poti sa pui orice nume, chiar si nume de animale, plante" ))


http://www.romaniatv.net/......88164.html

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Ce arati tu is motivele invocate de Facebook sa poata sa iti ceara acte.Deci nu ai aratat regulamentu in care atunci cand faci cont sa-ti ceara un act legal.Arata regulamentul lor unde spune ca tu atunci cand faci cont trebuie sa pui numele real si poza.Asat vreau sa arati.Ce arati tu is doara motivele si povestile lor ca ei nu stiu ce vor. Daca ei voiai sa elimine conturile false,laughing auzi la ei conturi false sau conturi multiple laughing deci daca voiau sa elimine conturile care is facute de copii minori cerau act atunci cand iti faci contu.Nici in prezent ei nu-ti cere asa ceva.Intra tu pe Facebook si faci cont si te asigur ca pui orice nume de ex Castana si poza cu un greiere laughing deci care regula aia a lor care spune ca trebuie sa ai nume legal? Voi cred ca habar nu aveti, cititi dar nici voi nu stiti ce cititi.
Stii vorba aia-multi vad putini cunosc? Sau multi citesc si mai putini pricep? Cam astia sunteti voi.
Deci Fb si oricare alt website ca sa faco cont nu au dreptu, nici nu au asa ceva in regulament sa-ti ceara act atunci cand faci cont la ei.Nu au acest drept sub nici o forma, daca ar cere asa ceva lear lua astia licenta.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

Poate că vei reuși chiar tu să le desființezi siteul. Și astfel, vei intra în istoria lumii! ))
PS. Aștept regulamentul "autentic", din punctul tău de vedere. Presimt că tu ești autorul acestuia, al unei versiuni imaginare.

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Sa iti mai spun si alta chestie, care arata ca Facebook bate campii.Cand mau blocat au spus sa le arat un act, deci ID sau card de la banca orice in care sa apara numele meu.Atentie,au spus sa acopar alte date deci ei au spus ca vor sa vada numele si o poza daca se poate.
Acum iti explic.Pe un card de la banca e trecut numele dar nu scrie cati ani am,nu scrie nimic de genul asta,deci cum vor ei sa elimine conturile facute de persoane minore? Daca eu ii arat un card de la banca,ei normal zic cont la banca fac numa adultii,corect, dar eu gasesc pe strada cate carduri vrei, carduri de la banca, deci un minor poate lua cardul la paprinti si sal pozeze, sau poate gasi card pe strada si la fel.Astea sunt niste basme cu conturile false si minori.
Atata timp cat ei te lasa sa faci cont cu oricare nume.cu nume de animal,de plante de ce vreo tu,cu poze de care vrei tu,cum poti sa vii sa spui cont fals? Cont fals la ce anume se refera? Odata ce tu accepti orice nume,orice poza sau fara poza cum poti sa vii sa spui conturi false? Asta e bataie de joc, aia ne iau de prosti si se pare ca multi chiar pun botu la vrajeala alora.E grav daca ati ajuns sa nu mai ganditi deloc, vad doar vii si imi arati mie linkuri aiurea, linkuri care arata altceva decat eu intreb.Ce arati tu exact aia face si aia de la Facebook tot imi bagau astea.
Eu am intrebat clar de ce mi se da voie sa fac cont cu orice nume si orice poza, ca dupa ce sunt reclamat sa mi se ceara acte? Nu iti este clara intrebarea sau ce?
De ce nu se cere act cand faci contul? Ei evita sa raspunda pur si simplu nu vor sa raspunda.Nu are ce sa raspunda, pentru ca ei nu-ti pot cere lucru asta cand faci cont, pentru ca ar fi ilegal de aia.
Acum am facut ATENTIE am facut alt cont exact la fel cu cel blocat dar absolut la fel cu acelasi nme cu aceleasi informatii laughing de ce lau aprobat? De ce il pot folosi? Daca poti raspunde la intrebarile astea tu, deci tu sa raspunzi nu sa vii sa arati ce spun altii atunci raspunde, daca nu sincer nu mai trimite linkuri ca nu-s curios.
Si arata regulamentu ala unde spune ca trebuie numele si poza cand faci contu.De aia is eu curios nu ce motive baga Facebook dupa raportari.Ei sterg sau blocheaza conturi numai daca is raportate si omu nu vrea sa dea act.In rest nu-s curiosi.De ce Facebook nu cere un act unui cont care nu este raportat? Hai sa te vad raspunde la intrebarea asta.
Nu am auzit absolut pe nimeni care are cont pe Facebook sal blocheze fara ca inainte sa fie raportat.Nu am auzit asa ceva.Deci fB nu are nici un drept sa vina asa acum la tine si sa iti ceara un document, nu are nici un drept pricepi? Daca nu pricepi e ok o lasam balta. Discut doar cu oameni care gandesc si care atunci cand afirma ceva aduc si dovezi.Dovada ta acele linkuri arata motivele pentru care Facebook blocheaza.Nu arata nimic, adica ca o persoana este obligata sa faca cont cu un act, sau ca un cont trebuie sa contina date reale.Arata unde scrie asa ceva.

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Intra pe Facebook si acolo la nume si poza citeste ce spune, Ce nume poti folosi la contul tau si ce poze.Aia poti singura sa vezi nu trebuie sa stau eu sa caut acum.
Eu am facut acum alt cont, deci acum l-am facut si am pus nume de randunica si fara poza.Na spus nimeni nimic am contul exact ca si ala de inainte,exact acelasi nume,exact aceleasi date laughing cum? De ce nu mai cerut numele real? De ce nu mai cerut poza? Hai explica ca vad te pricepi.
Pai iti zic eu de ce,nu au voie de aia,legea nu le da voia sa ceara oamenilor acte.Dar cand aduc un motiv atunci pot,asa cum sunt raportarile,ei o baga cas minori,ca bla bla conutri multiple etc povesti vraja marii.
Eu nu cred ca reusesc sai desfiintez ca sunt singur,daca oamenii sar uni si am fi mai multi fi sigura ca Facebook ar da inapoi, nu ar mai risca sanctiuni, nici vorba de desfiintat, nu-i desfiinteaza nimeni pentru ca legea nu poate, initial ii poate sanctiona, sau avertiza si daca ei contnua dupa se iau alte masuri.Dar avand in vedere c ate zeci de milioane faac ei sigur or sa se opreasca sa mai ceara acte oamenilor.Deci este vorba ca oamenii sa fie uniti,dar tiai si gasit,cine se baga? Toti is fricosi, le este bine asa, se lasa manevrati. Avem drepturi, doar ca nu le folosim, ba mai mult nici nu vrem sa le stim care sunt, nu vrem sa ne stim drepturile si de aia suntem unde suntem.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

N-ai priceput nimic din tot ce am scris. Hai, pa!

| Liviu_Liviu_1961 a răspuns (pentru relian):

De acord si perfect exprimat

| relian a răspuns (pentru floresdemayo):

Ce anume ai spus tu si eu nu am priceput?
Iti zic eu ce ai spus, ca asa cere regulamentul lor, al alora de pe fb.Asa si eu am spus ce anume? Am spus ca nu este adevarat, regulamentu lor nu cere poza sau nume reale cand faci contul. Tiam si demonstrat, am spus am facut alt cont recent, cu exact acelasi nume, exact toate informatiile identice cu cel avut inainte.Nu mi-a cerut nimeni nume, sau poze, sau sa ma verifice, de ce? Pai daca regulamentu lor spune ca trebuie sa pui poze si nme reale cum dracu de mau lasat sa fac cont? Explica tu daca spui ca esti asa de priceputa.
Recent acum 2 zile am citit nu mai stiu exact unde ca marile websiteuri gen Facebook google si altele de genul asta sunt dictatoriale, intimplator am citit, deci nu doar eu stiu asta, mai sunt destui care realizeaza ce se intimpla.Nus conspirationist, dar se vede de la o posta magariile astea.Adica ma lasi sa fac cont cu ce nume doresc,cu ce poze doresc,apoi cand sunt reclamat vii simi ceri poze reale si acte laughing asa si cu astea ce vor sa dovedeasca,eu sincer nu pricep,tu pricepi? Pai daca tu ma lasi sa pun orice nume,orice poza,cum dracu sa se potriveasca actu meu si pozele reale cu contul? Normal ca odata ce am pus un nume de broasca laughing poze cu peisaje,ce anume vor ei sa vada? Lamureste-ma si pe mine ca sunt prost si nu pricep.
Iti zic eu ce vor,asta vor usor usor sa vada sa stie ei exact fiecare cont a cui este,sa le stie numele,pozele,deci un fel de politie,desi Facebook nu are absolut nici o autoritate de g enul asta.
O bagi hai pa ca nu am priceput eu ce ai spus tu. Explica, lamureste omu, arata uite de aia, nu hai pa, asta arata ca fugi de discutie de raspunderi, ori arata ca nu cunosti sau nu ai citit nici un regulament.

| floresdemayo a răspuns (pentru relian):

Măi Relian, măi băiete... da' tu ești tare încăpățânat în ideile tale! Nu vrei să renunți nici de-al dracu. laughing De ce nu le scrii o scrisoare de mână, poate-i impresionezi mai mult. Mesajele electronice/online, vezi și tu, îi plictisesc și nu le mai acordă atenție. ))
Tu ai impresia că eu îl susțin pe Zuckerberg? În ce mă privește, ducă-se învârtindu-se! Eu nu-s înnebunită după Facebook, nici după Zuckerberg. Nu e o atracție pentru mine. De aceea eu îl folosesc foarte rar și nu 'arhivez' acolo, nimic de valoare. Greșeala lor, dacă nu se specifică clar că trebuie să îți folosești datele reale la deschiderea unui cont. Dar dacă minți, o faci pe răspunderea ta. Asta o afli mult mai târziu, at. când cineva te raportează. Acum, știi cum stă treaba cu Facebook. E alegerea ta, dacă continui să folosești acest site sau nu. Uite că așa vor ei, e un mijloc de a obține informații reale despre toți. De vină sunt oamenii că le oferă ce vor. Dacă mulți s-ar fi opus acestor pretenții, poate că ar fi renunțat la ideea lor. Dar uite că mulți îi încurajează, le trimit ce vor, le trimit copia actelor de identitate, speriați că își vor pierde accesul la cont. Și uite așa, au aflat slăbiciunea oamenilor pentru Facebook.
Totuși, de ce nu folosești Instagram? E mult mai șic! Și nu te obligă nimeni să îți dai datele reale. Și pe Instagram poți conversa, poți adăuga imagini, poți seta să ai contul privat, îți poți face prieteni, gagici etc. Pe Instagram nimeni nu e raportat că și-a pus nume/poză fake. Abandonează Fb-ul, dacă nu ești de acord cu restricțiile lui. Pe bune, sunt și alte site-uri!

| Ion_Mădălin_Păsărescu_1980 a răspuns:

Am fost blocat