anonim_4396
| Anonim întreabă:

În manualul de utilizare al cuptoarelor cu microunde este prevăzut faptul că nu trebuie deschisă ușa cuptorului când acesta se află în funcțiune.
Dar ce s-ar întâmpla dacă am deschide-o în timpul funcționării cuptorului?

Răspuns Câştigător
| sierra1 a răspuns:

De fapt nimic - este un microconector care intrerupe funcționarea generatorului de microunde la deschiderea ușii (un fel de centură de siguranță)

14 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

De ce nu ne intrebi ce-ar fi dacă ai pune un ou (la fiert) intreg

| Mosotti a răspuns:

Daca ai face sa mearga cuptorul cu usa deschisa (si poti face daca umbli pe acolo), nu ar mai merge bine, ca undele alea ar iesi si afara si nu s-ar mai concentra pe ce vrei tu sa incalzesti.

| relian a răspuns:

Odata nu poti face lucru asta nici daca vrei,odata ce usa se deschide se opreste si generatorul de unde,usa fiind ca u intrerupator.
Ce se poate intampla daca teoretic vorbind ai deschide usa? Probabil tear frige acele microunde,banui, ori poate nu, pentru ca sar imprastia intr-un volum mai mare si nu ar mai avea efectul din cutie.
Dr daca tot ai adus vorba de cuptor genul asta, nu stiu daca stii, dar ca idee inainte sa cumperi un cuptor de genul asta incearca-l, sa vezi daca scapa sau nu unde.Cum?
Cuptorul pe raft, nu bagat in priza, deci pe raft la magazin, bagi inauntru un telefon mobil, inchizi usa, apoi cu alt telefon apelezi telefonul din microunde.
Daca suna nu cumpara.Aia trebuie sa fie o cusca din care nu scapa absolut nimic, deci telefonul din interior trebuie sa fie zero semnal, asa se verifica aceste electrocasnice.

| Frank51 a răspuns:

Are sistem antiprost, se oprește când deschizi ușa.

| SilentRain a răspuns:

Pfaa întrebare de milioane :-! Îți explodează fundul, asta se întâmplă

| Zuzu1991 a răspuns:

Daca, cuptorul e in parametrii de siguranta, atunci se opreste automat, iar in ziua de azi nu se mai vinde nimic fara chestii de siguranta, cum ar fi ca am dat 31lei pe o aeroterma si avea senzor de temperatura sa se opreasca automat daca se supra-incinge

| WhiteLife a răspuns:

Https://www.quora.com/......out-a-door

"It would take longer to cook the food in the oven and other things in the kitchen that are microwaveable (including you) would be slightly warmer depending on how close to the microwave they were.

There are actually scientists who constantly bombard primates with microwaves. The only noticeable effect is that the monkeys are slightly warmer as a result. It doesn’t have any other effect.

The reason the door is there is to reflect the microwaves back at the food. Otherwise, you’ve pretty much got a very strong router on your kitchen counter that’s radiating energy in all directions. However, imagine eleven old 100 watt incandescent lightbulbs in the oven instead of a magnetron. They would give off about as much heat as you would feel from a microwave with the door open.

The thing with microwaves is unless they’re highly contained, they’re not very efficient. They, like every other form of electromagnetic radiation, drop off in intensity in accordance with the inverse square law. The magnetron also emits microwaves in more or less random directions, so the microwaves would scatter all over your kitchen. Your butter might melt if it was close enough, but most of the microwaves would just bounce around until they hit a water molecule."

| dinaprilie a răspuns:

Se opreste!

anonim_4396
| Anonim explică:

Se opreste dar te poti iradia. Sunt destul de periculoase microundele, evident, pentru ca arde orice repede

| dinaprilie a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, te arde, daca esti acolo inauntrul cuptorului!

Răspuns utilizator avertizat
| AndreeaDeea221998 a răspuns:

Dacă o deschizi, cuptorul se oprește. Nu pățești nimic. Mie când îmi este lene sa mai apăs pe stop, îl deschid direct și gata. Probabil ii scurtez perioada de funcționare dar laughing

| Mosotti a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Nu asta a intrebat, a intrebat daca ai face sa mearga cu usa deschisa, ca merge daca te chinui putin.

Undele vor iesi si afara si deci nu va mai incalzi deloc ca lumea ce e acolo.

| CassiusAlexander a răspuns:

Nimic. Se oprește.