|

Inainte de a citi intrebarea te anunt ca aceasta se adreseaza exclusiv celor ce au cunostinte hardware, asa ca te rog nu lasa comentariu daca nu te simti in stare.

Doresc a achizitiona un procesor si studiind piata am ajuns la niste concluzii:

In acest moment un i5 8400 nu merita pentru ca placile pentru "noul" socket sunt prea scumpe si am ajuns sa optez pentru un ryzen 5 1600 in locul unui i5 7500 si implicit 8400-lui. In principiu stiu care ar fi diferentele intre aceste 3 modele, insa doream sfatul unei persoane ce cunoaste acest "fenomen" si are cunostinte in legatura cu acestea. Avand in vedere toate aceste detalii, ce procesor ai recomanda si de ce?

PS: In opinia mea, performantele in gaming ale i5-ului nu mi se par asa mari incat sa ma determine sa optez pentru unul. Poate gresesc...

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

AMD Ryzen™ 5 1600 are 6 procesoare fizice (Cores) si 12 procesoare virtuale (Threads). In acesta situatie nu are termen de comparatie cu celelalte procesoare ce le-ai propus. altfel paoate ca este un pic mai slab la viteza dar compenseaza cu asupra masura prin nuclee si cache-ul care ajunge la 16 Mb.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu o sa iti zica nimeni ce vrei sa auzi. i5 8400-le e pe departe best buy la ora actuala. Clock pe clock creca e peste 25% peste ryzen. Acum intrebarea e. Pentru ce il folosesti? Strict gaming? Ai monitor peste 60hz? Ryzenu 1600 o sa iti duca confortabil in 1080p orice joc. Ce placa video ai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru peperonies):

Cred ca glumesti, acel 8400 care il lauzi este mai slab in gaming si pierde in majoritatea jocurilor in fata lui sky lake si kaby lake 3-4 fps-uri din cauza frecventei mici (fire de exectuie si tredurile costa). Pe langa asta o placa de baza pentru coffe lake este minim 8 milioane iar procesor-ul iar 9 milioane, daca te gandesti de 17 mil iti iei un i7 sky lake si o placa de baza mai ieftina si iesi mai bine sau daca vrei sa dai doar 12 milioane iti iei un ryzen cu o placa decenta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mija_Costantin_1993):

Intrebarea este strict despre i5 7500, i5 8400 si ryzen 1600. de ce vorbim de i7 si skylake? un procesor de 850 de lei pierde 3-4 fps in fata unui procesor de 1500 de lei? Ce mai e nou? iarba tot verde? cerul tot albastru? Placi de baza z370 gasesti pe la 550-600 de lei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca vrei radiator in casa, ia-ti ryzen.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alfred0703):

Ce ai fumat omule? Tu ai avut ryzen pana acum? La mine sta in 36 de grade in load și 50 și ceva pe gaming

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, sunt in clasa a 9-a pe mate-info si imi doresc foarte mult sa ajung scripter si in acest domeniu si sincer sa fiu am acumulat in decursul a 3 ani foarte multa experienta faza sta in felul urmator.
Nu iti cumpara un i5 8400, seria noua de la Intel este una foarte buna dar faza este ca nu ai suport din partea placilor de baza care sunt foarte scumpe, cu acei bani de pe procesor si placa de baza mai bine iti iei un i7 cu o placa de baza usoara si sincer ar trebui sa iti iei un ryzen 5 1600 el desi nu este asa maret in jocuri el fiind in urma fata de kaby lake (7500) cam cu 6-7 fps-uri avem suport pe baza de programare si editare foto / video.
In concluzie as merge pe acel ryzen ti-o spun sincer si incearca sa ii iei un dual channel pe memorii merg mult mai bine, pe langa asta daca vrei un i5 ia-ti un 6600 (cel fara k, daca au k procesoarele pot fi overclockate [doar atat] ) deoarece intre skylake si kaby lake de la cei de la Intel nu avem diferente. sper ca te-am ajutat. FUNDA!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează