|

Intrebarea este: Ce parere aveti despre urmatoarea idee de energie eoliana? Pareri pro si contra. Multumesc. Dupa cum bine stiti exista elicele acelea asezate pe un stalp foarte inalt care datorita vantului se invartesc si produc energie eoliana. Sa ne imaginam urmatorul lucru: un balon (gen zepeling) care este umplut cu heliu sau cu alt gaz mai usor ca aerului care deasupra are un sistem de elice iar dedesubt o greutate, pe post de stabilizator astfel incat greutatea sa fie jos, balonul cu gaz la mijloc si deasupra sistemul de elice. Acest balon s-ar putea inalta la inaltimi foarte mari unde vantul este mai puternic. Acest balon este tintuit cu cabluri de pamant in 4 puncte cardinale, ca sa nu-l ia vantul. Tinand cont ca s-ar putea inalta mai mult decat stalpul pe care sunt elicele de la eolianele normale teoretic ar produce mai multa energie electrica. Ce parere aveti? Pareri Pro si contra, va rog. Dar nu fiti rai, este doar o idee care e posibil sa mearga sau nu. Nu spun eu ca am descoperit roata. Multumesc

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Cred ca balonul pentru a putea ridica elicea ar trebui sa fie foarte mare in raport cu elicea si ar fi poate prea scump si greu de tinut. Vantul puternic ar forta balonul. Poate ar merge un balon in forma de elice (dubla, una peste alta cu rotatie pe un ax vertical si generatorul la mijloc), insa daca nu a facut nimeni pana acum asa ceva, probabil ca nu e rentabil, sau poate e greu de facut.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Ar fi mult prea costisitor, dar si reparatiile ar fi prea dificile.
Baloanele ar trebui sa fie umplute cu gaz usor (hidrogen sau heliu), iar cablurile de fixare ar avea greutate foarte mare, ceea ce l-ar trage jos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe langa costurile mari ar fi si o problema cu siguranta, nu e chiar sigur sa atarne un fir prin care trece curent electric.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează