| FredericChopin a întrebat:

Îs mai eficiente bateriile reîncărcabile decât cele de " unica folosinta"? adică durează mai mult sau au aceeasi capacitate?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Este vorba ca le poti reincarca, deci nu cumperi intruna baterii, deci da is mai eficientye din pct asta de vedere, stai acasa, bagi in priza si ai iar baterie.
Referitor la capacitate depinde ce materiale sunt folosite.La aceleasi materiale folosite, capacitea este aceiasi.
Ai o baterie litiu si alta reincarcabila tot litiu, ambele is la fel ca si capacitate, asta daca is de aceiasi marime.

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Bateriile reîncărcabile au puteri/capacități mai mari.
Când eram copil, mă jucam cu baterii și acumulatori R6 (AAA). Bateriile aveau 1.5v dar putini miliamperi, acumulatorii aveau 1.2v dar o putere de inroseau firele, dacă făceam scurtcircuit cu ele.
Ca idee, o mașinuță cu telecomandă mergea maxim două ore cu baterii noi, pe când cu acumulatorii de 1.2v mergea aproape toată ziua, până mă săturam.
Asta se întâmpla înainte de 2000, cu tehnologia de atunci. Acumulatorii au evoluat mult între timp.

| Frank51 a răspuns:

Păi hai să vedem
O baterie AAA de 1.5V ține cam 0.5Ah pe când o baterie de telefon de 4V ține 5Ah, de la prima vedere observăm o tensiune mai mare și un amperaj mult mai mare. Nu este nici una ineficientă, ci ambele baterii au un scop pentru care au fost concepute.

| Brizbriz a răspuns:

La o incarcare dureaza mai mult sau mai putin in functie de capacitate
adica, totusi:
https://www.emag.ro/......DD13F3MBM/
3000mAh
https://www.emag.ro/......DLJ2B1BBM/
10000mAh

insa un acumulator poate fi reincarcat si deci te tine 1-2 ani, o baterie odata consumata, bye bye

totusi, trebuie sa stii faptul ca la orice baterie de 1.5V, versiunea acumulator are 1.2V, si cu toate ca la chestii de gen telecomanda sau radio asta nu se observa, totusi, la chestii cum ar fi lanternele, daca nu sunt destul de bine facute, acolo se observa

| nukeyly a răspuns:

Sunt mai practice, ca economie de timp[nu tot mergi la magazin 500 drumuri sa cauti cea mai buna baterie idioata], exista acc nimh de 1.6v care tin incarcate pe st by 1 an, pret 20+ ron/buc le poti reincarca de ~1000 ori si sunt mai grele fata de altele in comparatie, la mine tot chiar si telecomenzile sunt pe acc.

Răspuns utilizator avertizat