| TeoriaLuiPytagora a întrebat:

La achizitionarea unui nou laptop, Asus Republic of Gamers, ma intereseaza regimul bateriei, cum ma comport cu ea, stau cu ea mereu in el si totodata in priza sau o si detasez?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Un laptop facut ca lumea se poate tine in permanenta in priza.
Circuitul de supraveghere al incarcarii bateriei TREBUIE sa decupleze incarcarea bateriei, cand acesta este incarcata complet TOCMAI pentru ca bateria sa nu se strice!

Care laptop nu e capabil sa se controleze, nu merita nici un ban...

| dannyel86 a răspuns:

Ca si la telefoane, si acumulatorul de laptop are un numar limitat de cicluri de incarcare/descarcare. Daca lucrezi mult pe el si ai acces la o priza, e bine sa detasezi acumulatorul (daca nu e incorporat) si sa folosesti doar sursa de curent.

| LinxCont a răspuns:

Eu protejez laptopul si datele din laptop. Bateria are rolul de a da curent atunci cand laptopul nu e conectat la priza sau cand sunt pene de curent, prin urmare eu nu scot bateria din laptop niciodata. O baterie se pastreaza bine mai mult timp la rece cu o incarcare de 40-50%. In laptop va sta la o incarcare de peste 90% si la o temperatura putin mai ridicata. Daca temperatura bateriei in laptop nu e prea mare atunci poate fi lasata permanent in laptop.

| DrGoogle a răspuns:

Daca lucrezi pe el si ai o priza la indemana iti recomand sa scoti bateria si sa mergi pe curent. happy