|

La ce se refera prin CD/DVD/stick bootabil? Pentru ca stiu ca un windows sau un program in format ISO trebuie sa fie bootabil.Ca sa poti crea un CD/DVD/stick cu un program pe care sa i-l bootezi trebuie sa fie in format ISO? Am eu un windows care e doar copiat pe stick(nu am folosit programe de bootat) si i-l citeste PC-ul,ma refer din BIOS; si nici nu e ISO, cum de il citeste(si functioneaza)?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Formatul ISO este o arhiva si nu este boot-abil. In interiorul acestui format este un fisier care este executabil. Cand ai extras Windowsul din ISO acel fisier porneste in Windows. Partea proasta este ca la instalare nu mai porneste din Windows ci din BIOS si trebuie ca Windowsul sa fie si boot-abil. Asa ca ia o arhiva ISO cu Windowsul in ea si fa-ti un DVD boot-abil cu PowerISO sau un stick boot-abil cu Rufus. In format ISO nu boot-eaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

ISO este un format ( ca si nrg, ima, cue, img ). Fisierele in format imagine, dupa cum e si ISO se autolanseaza la conectarea cu un sistem de operare ex Windows, Machintosh. Fisierele bootabile se autolanseaza si din Bios - cazul sistemelor de operarea ( un CD cu windows 7 ex ).
Un fisier poate fi ISO dar nu si bootabil. Se poate face bootabil cu un program simplu - poweriso

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează