|

La ce se refera "tip sunet"-"dinamic" la casti

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Se refera la modul in care impulsurile electrice sunt convertite in miscari ale aerului, pe care noi le percep ca sunete.
Dinamic(cea mai populara tehnologie) = Inauntru castilor, vei gasi un electromagnet prins de rama principala, iar pe diafragma(de obicei facuta din celuloza) o spirala subtire din fire de cupru(cel mai probabil). Cand castile primesc curent de la un dispozitiv, electromagnetul creaza campuri electromagnetice de diferite intensitati, care fac firele, si prin urmare, diafragma sa se miste foarte repede. Aceasta miscare, face ca aerul sa se miste, aer pe care urechea il receptioneaza si trimite semnalele mai departe, creierului.

Mai este si Elctrostatic, care functioneaza la fel, dar in loc de fire inauntrul diafragmei, diafragma este facut dintr-un material ce poate interactiona cu campurile eletromagnetice.

Sau Orthodinamic sau planar dinamic, care asemanator cu prima (dinamic), singura diferenta fiind: ca in loc sa fie un singur electromagnet (in fiecare casca), membrana este suspendata intre 2 electromagneti cu polaritati diferite.

Ce inseamna toate acestea pentru tine, ca utilizator?
Fiecare "tip sunet" sau tehnologie, are avantajele si dezavantajele ei. Spre exemplu, dinamic este superior celui orthodinamic, cand vine vorba de sunete joase( ca si cele de la bass), pe cand orthodinamic este superior celor dinamic, cand vine vorba de frecvente inalte( ca si cele pe care le folosim noi, pentru a vorbi)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru KanameKuran):

Ms, de funda...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează