|

La rami pot sa pun o frencventa mai mica decat cea recomandata la placa de baza

Dau FUNDA

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu. Nu va functiona. Daca placa de baza spune ca suporta doar 1866 Mhz nu vei putea pune de 1600Mhz. Nu va functiona. Daca placa suporta 1333, 1600 si 1866 Mhz vei putea pune una de 1866 si una de 1600 Mhz. Ele vor functiona cu frecventa de 1600 ambele dar nu vei putea pune una de 1066 Mhz sub nici o forma pentru ca nu suporta placa. Mai mult, la placile care suporta DDR2 (frecvente 667, 800, 1066) nu vei putea pune doua placute cu frecventa diferita pentru ca nu va porni computerul. Acesta facilitate este valabila doar la DDR3 si DDR4. Nu te lua dupa "Gammeri" ca astia in afara de jocuri n-au altceva in cap.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Placile de baza suporta mai multe frecvente FSB, care sunt corelate cu frecventa ceea mai mare la care memoriile RAM inca functioneaza corect.
Sunt doua categorii uzuale de memorii RAM: cu frecventa fixa si frecventa variabila. La cele cu frecventa fixa este inscrisa pe eticheta frecventa nominala de lucru si functioneaza corect doar la aceea frecventa. Cele cu frecventa variabila au un cod inscris de forma PCxxxx.
Ca urmare, daca ai memorii cu frecventa variabila, atunci se poate folosi si frecventa mai mica.
Daca insa memoria are frecventa fixa de lucru, atunci pot aparea erori de functionare, ce se pot evidentia prin testarea memoriei sau se pot sesiza "inghetari" dese ala calculatorului, iar in unele cazuri sistemul nici nu porneste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai mica da, dar mai mare trebuie OC la placa de baza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează