|

Ma poate ajuta cineva cu o nelamurire, vreau sa cumpar un cablu hdmi de 5 metri dar problema e ca am vazut ca se gasesc la 75 lei si la 190 lei cu aceiasi lungime. Care e diferenta dintre ele cu ala care costa mai mult se vede mai clar sau ce?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Exista cabluri HDMI mult mai scumpe de 150 lei. De exemplu, acesta: https://www.avstore.ro/cabluri-video/van-den-hul-the-vdh-ultimate-hdmi/#5m

Acum, de ce costa atat de mult, este o alta discutie. In general, orice cablu, indiferent de lungime, se supune unor legi clare ale fizicii: atenuarea semnalului si interferenta electromagnetica. Cu cat acestea sunt mai mici, cu atat semnalul care ajunge la receptor (televizor, monitor etc.) este mai apropiat de semnalul care pleaca de la sursa. Cum se poate realiza acest lucru? Folosing materiale pentru conductori, de foarte buna calitate (argint sau cupru, in stare cat mai pura, fara incluziuni de oxizi sau "bule" microscopice de aer). Pentru asigurarea unei ecranari cat mai bune, se folosesc straturi de ecranare multiple, confectionate din aliaje pretentioase si pretioase. De asemenea, mufele de interconectare sunt confectionate din materiale cu grad inalt de puritate si contactele sunt (de obicei) placate cu aur industrial. Toate astea adunate fac ca pretul unui de cablu sa atinga valori "absurde". Cat de folositoare sunt? Este greu de cuantificat, pentru simplul motiv ca, in materie de semnal video, 1080 de pixeli sunt 1080 de pixeli, pe orice cablu, iar cand vine vorba de calitate audio, totul tine de preferinte personale si de cat de fin este auzul celui care asculta.

Ca sa raspund direct la intrebarea ta, daca te intereseaza numai calitatea video, cumpara oricare cablu, nu ai sa observi diferenta.

1 răspuns:
| a răspuns:

Pentru tine, "utilizatorul de rand" nu este nici o diferenta, doar de pret.
De la distanta de 2-3m vei vedea si vei auzi aceeasi calitate de imagine si de sunet.
Chiar si cel mai ieftin cablu va tine pe viata televizorului daca ai grija de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează