| iamprettybored a întrebat:

Mă poate ajuta cineva? Nu imi mai vad pozele pe care le-am făcut cu camera telefonului. Am un Huawei CUN21 (știu, nu e tocmai cel mai bun sau nou telefon, în fine). Totul a mers bine până când am început să folosesc cardul SD. Am mutat niște imagini pe SD și ultimele 20-30 de poze pe care le-am făcut s-au salvat direct pe SD aparent, iar acum nu mai pot să le accesez. Pe windows dacă le deschid imi spune că nu acceptă acest format de fișier. Ele sunt tot jpg, ca și celelalte poze.

Ce cred eu că s-a întâmplat este că cardul SD le-a formatat, dar nu știu cum să dau „reverse" la acțiunea asta ca să pot avea iar acces la ele. Am încercat cu software-ul EaseUS și n-am reușit, poate aveți voi vreo soluție.


Fără îndoială, dau funda happy Vă rog, ajutați-mă.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Meh. Lectie pentru viitor. Intotdeauna backup in cloud! Daca conectezi telefonul la calculator si incerci sa accesezi cardul, nu vede imaginile de nici o culoare? Sau le vede si le da ca fiind corupte?

8 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Nu ai cum să le mai recuperezi, și la mine mi s-a întâmplat la fel cu un card sd și nu am mai avut ce face.

| Claudiu1009 a răspuns:

Depinde acum ce marca este cardul, sa nu fie vreo făcătură, sau cipul cardului sa nu fie infestat cu un virus ceea ce denota ca orice ai încerca nu mai poți recupera. Cipurile cardurilor mai vechi de pot duce de râpă ușor pentru ca sunt foarte vulnerabile în fata virușilor și oricâte formatari i-ai da cardului virusul rămâne acolo.

| iamprettybored explică (pentru Claudiu1009):

Nu cred că are virus... cred că e doar cadrul de c*cat (scuzați-mi limbajul), nu e de la vreo firmă de renume. E nou cardul, l-am luat acum vreo lună. Am mutat pozele înapoi pe memoria telefonului dar evident că nu am acces la ele...

Este ceva ce aș putea încerca totuși?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Claudiu1009):

Cardurile microSD facute in ultimii 5 ani, indiferent de marca, sunt mult mai proaste ca cele de acum 10 ani, de exemplu. Eu am doua carduri AData de 16 GB care mi-au crapat dupa cam doi ani de utilizare deloc intensa.

| iamprettybored explică (pentru GabiDumitrescu):

Mersi de răspuns, dar există vreun mod în care să-mi pot recupera pozele?

| Claudiu1009 a răspuns (pentru iamprettybored):

Ceva din sistem blochează accesul. Dar nu îmi pot da seama ce

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru iamprettybored):

Cel mai probabil nu. Nu ai activat backupul in cloud cu Google Photos?

| iamprettybored explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu. am verificat, dar nu sunt salvate.