|

Mani cu cat bangnote e incarcat un bancomat? gen ma intereseaza sa stiu in medie care e combinatia stintific cea mai eficienta pentru a avea bani sa dai la toti: de exemplu poate sa fie incarcat cu 200 de bancnote de 200 de lei, 200 de 100, 200 de 50 si 200 de 10 dar adevarul cred ca sta altundeva si probabil cu cat e bancnota mai putina in valoare cu atat e mai multa in cantitate. da?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

A! Acum inteleg. Asta depinde de cum este setat. Unele dau aproximativ proportional proportional: 10 de 100, 10 de 50 lei, 10 de 10 lei. Pentru echilibrare valorica cele mai multe banci au doua cutii de 10 lei. La Raiffeisen si ING au bancomate care fac schimb valutar cu card de Euro. Adica iei un card cu Euro si scoti de la el lei. Aceste bancomate au si hartii se 1 leu.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

"bangnote" = bancnote. Nu poti sa stii cu cat este incarcat un bancomat pentru ca bancile au o suma maxima si una minima de incarcare. Un bancomat este incarcat si functie de cat de folosit este. Eu am lucrat la cateva banci. Exemplu Transilvania (la care am lucrat eu) incarca cu cateva sute de mii. Bancpostul incarca la maximum cutiile. Asta insemna undeva catre un milion de lei noi. La Raiffeisen si BCR nu stiu ca venea o firma de transport cu cutiile gata incarcate si nu am fost curios sa urmaresc bonul de la balanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Mersi de raspuns man. cred ca aici e si vina mea ca nu am formulat bine intrebarea. ma intereseaza mai mult raportul intre numarul de bancnote de fiecare tip decat valoarea absoluta a tuturor bancnotelor. gen oare bancnote de 100 se dau mai multe decat de 10? in teorie de 10 e obligat bancomatul sa-ti dea maxim 4 per tranzactie, dar pot fi tranzatci in care trebuie sa dea zeci de bancnote de 100 (sau 200, daca e cazul), dar acele retrageri sunt putine si sunt convins ca exista multe retrageri de 20-90 de lei care maresc numarul de bancnote de 10 lei consumate cu mult.

mersi din nou pentru raspuns macar tu miai citit intrebarea big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Salontanul):

Man nimic concret dar ma ndoiesc ca primesc ceva mai bun

sa traiesti!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde de algoritmul cu care este programat. Unele de exemplu iti dau bancnote de toate felurile (ex. 1) altele iti dau bancnotele de valoarea maxima disponibila (ex. 2).
Ex.1. Sa zicem ca extragi 500 lei; iti da una de 200, 2 de 100, 1 de 50, 5 de 10.
Ex. 2 Tot 500 lei dar iti da 2 de 200 si 1 de 100.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru andreia67):

Man eu am intrebat cate bancnote are in total in el nu cate iti da...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează