| Anonimboy18 a întrebat:

Mi am cumparat un a5 2017 de pe net si mi-a sosit azi, stiu ca mai demult când cumpărăm un telefon trebuia sa-i formatez bateria. Trebuie să fac ceva de genul acum?

Răspuns Câştigător
| SonicAndrei a răspuns:

Nu. Smartphone-urile de astăzi folosesc baterii de tip Lithium-ion, care sunt diferite față de bateriile clasice. Bateria Li-ion a fost concepută pentru cei ce-şi descărcau şi încărcau des dispozitivele. Aceasta funcționează cel mai bine în jurul capacității de 50%-80%. Nu e voie să descarci complet o baterie Li-ion. De asemenea, am citit pe internet că nu e recomandat nici să o încarci mereu până la 100%.

Iată un articol util: https://www.techcafe.ro/......-tabletei/

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu personal am facut un experiment cu un j5 nou, il incarcam cand ajungea la 20% din baterie, am observat ma tinea 2 zile, cand il incarcam la 10% ma tintea doar o zi, deci e bine sa facem astfel, baterile nu trebuie formatate si nu lasate sa se descarce complet

| LARIqueen a răspuns:

După ce ți s-a terminat bateria pe care o aveai deja, îl închizi şi îl laşi la formatat două nopți. Eu am J5 2016, si l-am formatat, dar nu tine foarte mult. Maxim două zile

| Lupu_Andrei_1998 a răspuns:

Telefoanele smart nu au nevoie de formatare la baterie.

| En3Rgi a răspuns:

Nu trebuie formatata bateria, telefoanele smart nu sunt smart degeaba.O sa ti se descarce la fel de repede chit ca il ti tu 7 zile la formatat.

| LoredanaS19 a răspuns:

Orice telefon cand e nou trebuie sa il lasi la incarcat pana i se face bateria 100% fara sa il folosesti intre timp happy

| Tukann a răspuns:

Telefoanele smartphone vin fiecare mai nou insotite de o baterie Li -Ion (litiu ion) care trebuie incarcata 100% si atata.Nu necesita formatare doarece au cicluri de folosinta (gen 5000 de incarcari /exemplu )

| tril a răspuns (pentru SonicAndrei):

Pf!
Eu cand l-am incarcat la 92%, m-a tinut doar cateva ore. Intr-o zi nu aveam timp sa ma uit la el si a stat cam o ora dupa ce s-a incarcat 100%. M-a tinut 4 zile.

| SonicAndrei a răspuns (pentru tril):

Eu am descoperit o ciudățenie: în realitate nu ştii care e nivelul real de încărcare al bateriei. Uneori ține mai mult, alteori mai puțin. Contează şi cum îl foloseşti şi contează şi ce procese rulează el singur în fundal. Androidul face o grămadă de lucruri în fundal care teoretic te ajută, dar consumă din memoria RAM şi din baterie. Pe acestea le poți opri doar dacă faci root la telefon, adică îi pui un Android la care vei avea acces total şi vei putea lăsa doar procesele esențiale. Dar nu recomand această operațiune cât timp telefonul este în garanție. Făcând asta, dispozitivul nu va mai fi oficial.