| Lioana a întrebat:

Mi-am dat hotspot de pe laptop la telefon iar pe telefon apare "Conectata, fara internet". De ce? Si ce pot face ca sa am internet de la laptop pe telefon? Pe laptop e Windows 10 Home.

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Ai facut toate operatiunile de aici: http://bit.ly/34bfhE2

| Lioana explică (pentru Salontanul):

Acolo e invers, scrie de setarile care trebuie facute pe telefon ca sa dea hotspot altui dispozitiv. Eu vreau sa primesc semnal pe telefon nu sa dau altor dispozitive.
Telefonul nu are nici o problema. Primeste semnal Wi-fi din alte surse doar de la laptopul meu nu.
De setarile care trebuie facute pe laptop nu scrie nimic. Ma intreb daca blocheaza DIGI posibilitatea de a transmite semnal Wi-fi altor dispozitive.

| anonimg a răspuns:

Nu știu dacă ai rezolvat problema până acum. Dacă ai rezolvat, atunci ne-am bucura să aflăm cum ai făcut.
Din ce știu, semnal de la laptop/pc nu se poate primi prin cablu, ci folosind un router wireless.
Hotspot-ul este pentru a ieși semnalul din telefon (wireless, cablu usb și bluetoooth) către dispozitive care dispun de wireless, usb și bluetoooth.
Google spune că telefoanele Android nu se pot conecta hotspot la dispozitive appple.

Nu știu dacă te poate ajuta un astfel de dispozitiv:
https://m.emag.ro/......D0V5F8BBM/
Eventual să contactezi firma care îl vinde pe eMAG.

| Lioana explică (pentru anonimg):

Nu am rezolvat problema pentru ca nici n-am mai incercat sa fac ceva. Am presupus ca cei de la Digi nu permit hotspotul daca nu am abonament la semnal wireless.
Eu nu am spus ca e vorba de conectare prin cablu a telefonului la laptop. Hotspotul e semnal wireless. Laptopul are inclusa tehnologia wireless. Nu am nevoie de acel adaptor. Acela e pentru PC-uri.

| anonimg a răspuns (pentru Lioana):

Mă bucur să te mai aud pe aici. (•‿•)
Sper că lucrurile îți merg bine.
Cât despre problema de mai sus, ce trebuie să știi tu este ca laptop-ul este un dispozitiv wireless care poate doar să primească semnal; el nu poate să emită semnal, ci doar să primească. Chiar dacă s-a făcut conexiunea de descoperire, laptop-urile nu au placă de rețea wireless pentru emitere, ci doar pentru captare. Pentru asta s-au inventat acele plăci wireless sub formă de stick-uri usb cum am pus mai sus. Doar atunci telefonul se conectează la un astfel de stick poți să te folosești pe telefon de internetul de la laptop. Aceste stick-uri sunt și de captare și de emitere semnal wireless.
În trecut nu toate smartphone-urile aveau funcția de hot spot, pentru că placa lor de rețea wireless putea doar să primească, chiar dacă ele se conectau într-un fel sau altul la orice dispozitiv wireless (ex. Nokia N95, Nokia Lumia520, etc).