| AlinLunetistul25 a întrebat:

Mi-am instalat Antix linux si nu prea inteleg, ruleaza de pe cd sau cum..ca nu s-a instalat in hdd, ruleaza direct? Pot sa il pun pe hdd? Daca nu pot, cum fac sa-l pornesc mai repede si sa nu se mai instaleze de fiecare data 2-3 minute?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| flixbuster a răspuns:

Da, antiX vine ca un Live Linux - se poate testa/folosi direct de pe DVD/USB. Poate fi instalat pe HDD/SSD permanent daca esti multumit de cum arata si se misca in sesiunea Live. El nu se instaleaza 2-3 minute de fiecare data ci doar porneste de fiecare data de pe mediul Live de la zero. De pe USB porneste mai repede, de pe DVD mai incet.

Poti alege intre versiunea base (mai putine aplicatii) si versiunea full (mai multe aplicatii). Eu iti recomand versiunea full.

De asemenea poti alege intre versiunea 32-bit si versiunea 64-bit. Daca ai cel putin 2 GB RAM eu iti recomand versiunea 64-bit. Versiunea pe 32-bit e recomandata doar daca ai un procesor pe 32 biti (Pentium 4 sau Athlon XP) sau mai putin de 2 GB RAM.

Asadar, versiunea full 64-bit:

https://mirrors.pidginhost.com/......4-full.iso

Cum ziceam, iti recomand sa iti faci un Live USB mai degraba decat un Live DVD - din motive de viteza de citire.

Apoi, odata pornita sesiunea Live, il poti instala pe HDD pornind de pe Desktop programul Install. Atentie daca ai ceva pe HDD deja, daca nu intelegi sau nu stii ce faci la partea de partitionare, este posibil sa pierzi tot continutul deja existent pe HDD.

Succes!

1 răspuns: