|

N-am folosit niciodată Arduino, abia am început să citesc un pic. Ce componente (cele mai ieftine) aș avea nevoie pentru un proiect de genul ăsta: un dispozitiv care ascultă vocea mea și aprinde un beculeț când zic un anume cuvânt?

Mă uit pe eMAG și nu-mi dau seama ce componente merg între ele, dacă sunt actuale sau depășite etc.

Aș prefera să comand totul într-o singură comandă. Și să nu mă trezesc că mai trebuia un cablu sau ceva. happy

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Dar speri asa la proiecte deja mari vad laughing Incepe prima data cu ledul si apoi continua spre celelalte. Nu te intinde spre eMAG momentan. Incearca de pe Ardusop, eu de acolo am luat cand am avut nevoie.
Cumpara niste fire prima data, cam 25 tata-tata, 25 mama-mama si 25 tata-mama, sau mai multe chiar, sa iti ajunga. Cumpara niste leduri, vreo 10 acolo sa fie. Cauta pe internet mai intai ce presupune acest proiect, poate o sa ai nevoie si de un regulator de 5V sau 3.3V, depinde ce o sa folosesti, poate chiar niste condensatoare. Sa nu uitam de un breadboard (unul mare chiar sa fie, nu de alea mici mici). Sa iei si un display LCD (2x16) si o rezistenta reglabila sa fie pe viitor big grin.

Pentru proiectul ce ai zis de el, ma gandesc ca ai avea nevoie de un microfon compatibil care ar trebui cumparat. Insa din ce stiu, microcontrollerele de pe Arduino nu prea se ocupa cu procesarea de sunet, deci probabil o sa mai ai nevoie si de alte programe sau dispozitive pe langa. Sau poti foarte bine sa faci o aplicatie mobila si sa detectezi cu telefonul, iar informatia sa o transmiti prin bluetooth, iar in acest caz iti trebuie si un modul Bluetooth (HC-05 este suficient, l-am folosit si eu). Cat despre Arduino, in caz ca nu l-ai cumparat, nu iti trebuie neaparat cel originial, si celelalte sunt bune, chiar daca sunt mai ieftine, fac cam aceleasi lucruri cu aceleasi instructiuni.

Partea de conexiune nu ar fi grea, poate chiar simpla. Insa partea de program ar dura ceva, dar totul se gaseste pe net.

Succes iti doresc!winking

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Sunt doua cazuri:
1. Dispozitivul tau sa "auda" (sa sesizeze) ca vorbeste cineva (sau alte zgomote mai tari)
2. Dispozitivul sa recunoasca unul- sau mai multe cuvinte rostite DOAR de tine

In cazul 1. circuitul este relativ simplu si se construieste din cateva piese electronice. Un electronist poate monta un asemenea dispozitiv din piese la un cost total chiar mai mic de 50 lei.

In cazul 2. lucrurile se complica: este nevoie de un sistem computerizat de analiza digitala continue al vocii. Un asemenea sistem presupune un sistem audio de calitate + un calculator care prelucreaza si identifica vocea si circuit de adaptare pentru actionare exterioara (bec sau alt aparat electric) + program de analiza si recunoastere vocala. Acest ansamblu insa este foarte scump, costul poate urca la cateva mii de euro.

| a răspuns:

Acest proiect nu e pentru un începător. pentru tine, este cum aprinzi un led.

nu are sens sa iti raspund mai mult