|

Nu bot sa intru in bios ca sa-mi instalez un sistem de operare(si mu am sistem de operare pe pc) cum fac?(dau funda)!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pentru a insta sistemul de operare trebuie doar un DVD sau stick boot-abil. Nu trebuie sa intri in BIOS. Trebuie doar sa fii atent sa apesi orice tasta cand iti zice BIOS-ul. Apare pe ecranul negru scris cu alb ceva de genul (eu nu mai tin minte ca folosesc linux instalta de ani de zile): Apasa orice tasta pentru a boota de pe DVD. Mai este si o alta solutie. Cand porneste BIOS-ul apesi repede F8. Vei avea o lista cu mediile de pe care sa boot-ezi si dai "Enter" pe care vrei.

| explică (pentru Salontanul):

Canf il deschid fara sa-i fac nimic imi spune ca nu este prezent nici un sistem de operare.Am incercat toate combinatiile posibile pentru a intra in bios si nu ma baga in bios

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Pop_Florin_1995):

Intelegi ca nu trebuie sa intrii in setarile BIOS-ului? Ce vezi scris la pornire este BIOS. Daca vrei sa intri in setari se apasa una din tastele: Delete, F10, F11, F12, F1, F2, F3, sau Esc.
Uneori se mai pot apasa combinatii de taste: Ctrl+Alt+Esc, Ctrl+Alt+Ins, Ctrl+Alt+S, Ctrl+Alt+Del, Ctrl+Alt, Fn+F1, Ctrl+Ins sau
Ctrl+Alt+Enter.
Dar, (Atentie!) nu este nevoie sa intrii in setarile BIOS-ului ci doar sa bootezi cu una din tastele F8, F10 sau F12.
Mai citeste si aici: http://windowspc.ro/......shiba-etc/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stii combinatia de taste ca sa accesezi bios sau are pass?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fiecare firma are alte combinatii de butoane pentru a intra in BIOS. Deci trebuie sa cauti combinatia pe net (daca nu ai manual de utilizare)... in speranta ca nu ai password pe BIOS.
Apoi, ca sa instalezi un sistem de operare, in general, nu este necesar sa intri in BIOS, ai nevoie de CD-boot-abil sau DVD -boot-abil sau memorieUSB-boot-abilă (nu-i indeajuns sa copiezi sistemul pe ele ci mai trebuie sa contina instructiuni de boot (start) ce le intelege BIOS-ul)
da mai milte detalii despre ce ai! ce calculator? ce sistem? pe ce ii sistemul? pe dvd sau usb?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pai am un cd cu win7 si un stick cu win10 si momentan nu am sistem de operare pc laptop.Am incercat toate combinatiile de taste pentru a intra in bios dar nu merg nicuna, nu m-am gandit sa intru pe net(mersi de raspuns)! Laptopul este de la Acer (aspire v5-571g)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce nu poti sa intri in bios? laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează