|

Pasta termoconductoare mai exact cat poate rezista un pc fara pasta termoconductoare si ce riscuri sunt ( pe langa stricarea procesorului.) si mai ales conteaza asa mult firma din spatele pastei?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Firma nu conteaza absolut deloc. O sa fie multi care o sa.ti zica sa iti iei o pasta de 80 de lei cand, de fapt, e vorba numai de felul in care o aplici. Pasta e menita sa umple imperfectiunile dintre procesor si radiator( deci nu trebuie aplicata multa). Un procesor ideal ( perfect neted) alaturi de un radiator ideal( perfect neted) ar rezista fara pasta, dar nu e cazul deci du.te ia una de 5 lei, sterge si radiatorul si procesorul cu spirt, apoi aplica pasta pe toata suprafara. ( lasi putin spatiu pentru ca o da fie strivita si intinsa de radiator)

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Riscul e sa arzi procesorul.
am avut ocazia sa vad pc sau laptop fara pasta, si culmea ironiei, au functionat. cat timp nu stiu. insa un lucru e sigur: eu nu as face experiente de acest tip pe banii si piesele mele. tu daca vrei sa testezi...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru gelu1970):

AM un old pc si ruleaza de 1 an fara cei drept se stinge daca il bag la ceva mai productiv sa zic dar vreau sa stiu daca e vreo diferenta cand vine vorba de pret sau firma sau e ca la alienwhaire platesti mult cand exista la fel dar pe bani mai putini.( marca sau pretul conteaza sau nu)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa folosesti procesorul fara pasta termoconductoare creste riscul supra incalzirii lui. Nu imediat, ci in cateva minute.

Acum conteaza frecventa si tehnologia cu care e facut.

Fizica ne invata ca orice corp orin care trece un curent alternativ se incinge in relatie directa cu frecventa. Disipandu-se caldura datorita frecventei, aceasta nu are pe unde sa se duca si zapaceste pe acolo.

Pasta conductoare este un adjuvant in racirea procesorului, incercand sa preia cat mai mult, sa uniformizeze un pic caldura si sa o preia pe metalul de la cooler.

Poti sa traiesti si fara ea, personal cred ca o perioada indelungata, dar riscul de a il arde, creste. Si nimeni nu va putea sa iti spuna cu cat. Deoarece daca folosesti aplicatii ce la randul lor folosesc intensiv procesorul, atunci caldura degajata de cip va creste, si na... se poate arde.

Daca nu iti pasa de procesor, atunci da-i si incearca.

Firma care fabrica pasta, atata vreme cat e pasta, cred ca nu conteaza deloc. E doar chestie de legenda urbana si experiente personale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru cristimihailov):

Aia sa o crezi tu ca e legenda urbana!
Ia puneti voi mana si vedeti ce diferente sunt intre pasta cu particule ceramice, cu particule de argint, siliconica, cu galiu lichid, ce densitate si vascozitate are la o anumita temperatura, cum isi pastreaza in timp propietatile in functie de temperatura, care e temperatura maxima pentru care e proiectata in functie de compozitie, etc. Si atunci sa vezi legende urbane...

Mai duceti si pe altii in eroare, dupa ce ca sunt ei ametiti si asa...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce te face sa crezi ca nu merge si cu vaselina? Daca tine pana la 100 grade si nu se face apa... nu ai nici o problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cate stiam eu, aproape toate procesoarele moderne pot lucra si fara heatsink, dar o sa ruleze la o frecventa safe (foarte mica).

Deci merge si fara pasta termoconductoare, dar o sa mearga super naspa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De reziststat, nu foarte mult mai ales daca lucreaza si pe o frecventa mare.Ca risc ar fi o gaura maricica in buget acum depinde si de procesor.Cat despre firma eu zic ca nu prea conteaza eu folosesc un deep cool si se descurca destul de bine doar cu boostul procesorului. Sper ca ti-am fost de ajutor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GennJayJay10):

Nu vorbeam de buget in sensul ca nu vreau sa cumpar dar procesorul va veni inaintea pastei si doresc sa testez si eu ceva. Mersi de raspuns deci firma nu prea conteaza insa pretul? merita o pasta mai scumpa sau e ca si cu alienwhaire?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează