| SonicAndrei a întrebat:

Pot face update la o aplicație fără Magazin Google Play?
Nu-mi mai merge Google Play (dau clic pe el și mi se închide brusc) și am cam 20 de update-uri de făcut. Am pus o întrebare mai de mult, nu repet tot ce am făcut, vă spun doar că am reinstalat aplicația și tot nu merge. De câteva zile merge iar, dar dacă voi da Update (sau instalez ceva) mi se va bloca iar (s-a mai întâmplat).

Există „play.google.com/store", dar nu pot face update așa.
Este o altă variantă de a face update, sau știe cineva cum să repar Magazin Play fără să resetez tableta?

PS: am tableta Allviwe Speed City din primăvară, iar până acum o lună nu am avut nici o problemă.

O întrebare suplimentară: dacă fac backup, apoi resetez tableta, îmi pot recupera absolut toate datele?

Nu vreau să-mi pierd recordurile la jocuri, de exemplu :
Am terminat NFS Most Wanted, Hungry Shark Evolution; majoritatea misiunilor la Subway Surfers, lv. 72 la Pou etc...

15 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Poti incerca o revenire la setarile din fabrica dar vei pierde multe din tableta. Poti face back-up, salveaza poze, video pe pc.Sa nu le pierzi.

| SonicAndrei explică (pentru darrio2007):

Nu prea am filme și poze pe tabletă, și asta știam și eu să fac. Mă interesează să nu pierd unele jocuri și, mai important, RECORDURILE! Am terminat cu greu multe jocuri.

Cum pot face back-up la save game-uri? Adică și la câteva jocuri să le pun înapoi cu tot cu record.

| edizamfir a răspuns:

Ai putea sa il dezinstalezi, si sa il reinstalezi de pe net
dezinstalezi marketul, intri pe un browser de pe tableta, cauti magazinplay.apk, downloadezi dar ai grija la virusi, ar trebui sa fie chiar pe marketul Aptoide daca ai auzit de el
e un market care sunt toate jocurile, insa sunt piratate si multe au virusi, dar au sigla de securitate daca au fost verificate de catre administratorii marketului, adica nu are virus
incearca asawinking
eu nu te sfatuiesc sa folosesti mai mult marketul Aptoide, cel mai sigur e pe Magazin Playwinking

| SonicAndrei explică (pentru edizamfir):

L-am dezinstalat, apoi reinstalat, dar de pe tabletă. Mi-a rămas kitul de instalare (acel apk). Nu sunt sigur că problema e 100% de la aplicație. El și-a făcut update singur, fără să mă întrebe. De ce nu face la fel și cu celelalte aplicații? Știu că îi trebuie permisiunea mea, dar dacă a reușit cu el, de ce se blochează la alte aplicații?

| johnnyboby a răspuns (pentru SonicAndrei):

De vina e sistemul de operare android de obicei la tablete cu brand de renume nu se intampla asa ceva e de vina kelnerul. incearca sa bagi ROM din nou desi e destul de complex sa faci asta daca esti incepator si nu ai experienta in asa ceva te sfatuiesc sa apelezi la un amic sau trimite in service tableta.incearca sa iei.apk de pe internet si vezi daca rezolvi ceva. tabletele astea ieftine au mereu buguri in kelner nu sunt optimizate corect.

| SonicAndrei explică (pentru johnnyboby):

Am luat vreo 3 variante de pe internet dar tot așa face. Bănuiam eu dinainte că problema e de la tabletă. Probabil o voi duce la service...
Nu știu ce zici de chestia cu ROM. Mă pricep la tehnologie bine, dar încă nu am ajuns la facultate... - zic și eu

Întrebare pentru tine: Să-ți dau ție funda?

| johnnyboby a răspuns (pentru SonicAndrei):

Daca crezi ca merit funda o poti face. problema e sigura kelnerul iar sa introduci romul din nou nu e foarte greu doar trebuie sa fii atent si sa urmezi pasii corect spune ce telefon sau tableta ai.app instaleaza es file explorer https://play.google.com/......ps/details incearca sa dezinstalezi cu el are optiunea asta

| SonicAndrei explică (pentru johnnyboby):

Am tableta Allview Speed City. Am ES File Explorer - e instalat din fabrică.

Nu prea am înțeles ce ai zis. Încearcă să formulezi propoziții întregi. O să caut ceva cu „ROM" sau cu „kelner".

| johnnyboby a răspuns (pentru SonicAndrei):

ROM este sistemul de operare. kelnerul este nucleul sistemului de operare care e linux. uite cum poti face root la tableta http://androidgeek.ro/forum/post6858.html sau incearca factory reset din recovery ROM uite aici http://adrianpopagh.blogspot.ro/2013/04/rooting-allview-speed-city.html tableta ta are si sistemul de operare pe o partitie ascunsa si il reinstaleaza la loc daca sunt probleme cu ea e un fel de hard reset

| SonicAndrei explică (pentru johnnyboby):

Dar așa îmi voi păstra datele? Am butonul „Reset" dar îmi voi pierde tot de pe tabletă. Am mari recorduri la jocuri și nu prea aș vrea să le pierd.

Dar sistemul meu de operare e „Android 4.1". Se numește și „ROM"?

| johnnyboby a răspuns (pentru SonicAndrei):

ROM( read only memory) si poate fi orce versiune de android si contine tot sistemul de operare android cu care vine din fabrica fa backup mai intai la jocuri si ce mai ai tu intai de toate.ROM este stocat in tableta iar can ii faci hard reset se sterge si se reinstaleaza din nou si va fi ca si cum l-ai luat acum din magazin si deschis pentru prima oara. daca rootezi ai posibilitatea de a debloca partitia aia si sa modifici sau sa schimbi ROM cu o alta versiune sunt forumuri despre asta. tableta ta are mari buguri in sistemul de op nu este optimizat bine de asta multi utilizatori au probleme cu el.

| SonicAndrei explică:

La Google Play : am revenit la versiunea din fabrică; l-am dezinstalat, apoi instalat (dar tot de pe tabletă, mi-a rămas „kitul de instalare" - acel „apk").

Mă interesează să fac backup la recordurile de la jocuri, nu la poze, filme, sau chiar la jocurile (o parte din jocuri da).

Voi încerca să iau Google Play de pe internet.

DAR ACUM ÎMI MERGE! POT CĂUTA APLICAȚII, MĂ POT „PLIMBA" PRIN MAGAZIN. Dar sunt sigur că dacă voi da update la ceva se va strica iar (am mai pățit).

Deocamdată mulțumesc de sfaturi.

Mai multe detalii (răspunsuri)?

| SonicAndrei explică:

Am reușit cu Aptoide!

| johnnyboby a răspuns:

Salut mai bine fa un backup la toate informatiile de pe el apoi faci o revenire la setarile din fabrica sau metoda mai hard ....trebuie sa faci root sa dezinstalezi goolge play si sa il instalezi la loc. aplicatia google play o poti lua de pe internet happy

| SonicAndrei explică (pentru johnnyboby):

Am revenit la versiunea din fabrică a lui Google Play și nu a mers. L-am dezinstalat, apoi reinstalat. Dar tot nu a mers. Mi-a rămas kitul de instalare pe tabletă (acel apk) și așa l-am reinstalat.

Ar fi altfel dacă l-aș lua de pe internet?