| Anonim0204 a întrebat:

Poti sa iei virusi de pe omegle?

Răspuns Câştigător
| Impersonal a răspuns:

Eu m-am referit strict la site nu si la ce poti primi prin intermediul lui.
Iar daca as include si posibilele link-uri primite in sectiunea de chat, atunci da.
Insa trebuie sa fie destul de inteligent acel copil incat sa iti dea un link nedetectat inca, pentru ca aproape orice browser are un mecanism de protectie prin care scaneaza paginile infectate inainte de a le incarca. Desigur, acest mecanism este ajutat extrem de mult de antivirusul care suporta protectia web. Insa, nu mereu site-urile pot fi detectate si asta din cauza atentiei la detalii a celui ce a creat site-ul (si pe care l-a infectat). Aici intra neatentia si lipsa de timp a creatorului (pentru ca totusi, pentru ca un link sa nu fie blocat iti trebuie mecanisme de inducere in eroare a programelor care scaneaza si detecteaza posibilele site-uri infectate)
Si totusi, pentru a fi sigur ca link-ul primit este sigur (insa ma indoiesc ca cineva ar avea incredere in a deschide un link de la un strain), il poti scana pe VirusTotal, unde este de ajuns ca un antivirus sa detecteze acel link ca fiind posibil infectat si iti poti crea o impresie despre ce este vorba daca totusi aveai de gand sa il deschizi.
Link: https://www.virustotal.com

4 răspunsuri:
| Impersonal a răspuns:

Nu.
Ti se poate afla IP-ul si alte date minore.
Insa poti verifica daca conexiunea este securizata daca te uiti exact la link unde scrie http(s)://.
Daca include si "s" atunci conexiunea este securizata si nu ar trebui sa iti faci griji.
Dar totusi, niciodata nu stii ce atrocitati ti se pot intampla pe internet.
Pe omegle mai este si sectiune pentru adulti ce contin acele "live cam-uri" unde, desigur, daca dai click, poti fi redirectionat catre un site ce te poate infecta, valabil si in cazul reclamelor.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Daca nu deschizi link-urile primite de la altii nu poti lua virusi.

| ziftode a răspuns:

DA!

imi pare rau CookieDog pentru raspunsul tau "NU", e asa numai partial, nu poti fi spart prin site-ul ala, pentru ca e protejat asa cum spui tu, dar...

poti sa iei virusi de oriunde ti se dau link-uri
oricat ar fi de securizata si monitorizata conexiunea, NICIODATA sa nu deschizi un link fara sa ai incredere absoluta in sursa, si atunci verifici daca link-ul e cum trebuie

exemplu: am primit link de la banca ING cum ca sa intru si sa fac nustiuce pe site, in loc sa dau click pe el, dau click dreapta, apoi "copy link location", deschid o noua fereastra in browser, fac paste la adresa, SI VERIFIC DACA ADRESA E: www.ing.ro/ daca e, dau enter, daca nu e, atunci e FALS, poate sa fie ing.ro.freegateway.com, ing.freehosting.net, etc., sau alt site de hosting, asa ca oricat ar fi aratat de valid mesajul, e clar ca e teapa!

| Sagemi67 a răspuns:

Doar dacă nu deschizi linkurile pe care le primești, în rest nu iti viruși! Succes!

Întrebări similare