|

Puteti sa-mi ziceti o aplicatie foarte buna de programare pentru incepatori! Urgent!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu înțeleg.
Tu vrei sã înveți să programezi sau vrei un IDE?
Ca platformă pe care să o folosești pentru învățare recomand 1. Sololearn, lecțiile sunt în limba engleză, poți învăța absolut toate limbajele populare, dar dacă ai greșit quiz-ul prin care te testează că ai reținut ceva din lecție, poți să îl dai din nou și 2. WellCode, este un proiect efectuat de români, din câte știu, se axează numai pe C++ și, din păcate, dacă ai greșit acel quiz de testare, trebuie să aștepți 5 minute pentru a-l da din nou.
Dacă știi engleză, recomand Sololearn pentru că 1. lecțiile sună mai logic în termenii din engleză (pentru că unii termeni din engleză în română îți pot cauza ceva dificultăți de înțelegere) și 2. așa cum am spus mai sus, nu trebuie să aștepți 5 minute pentru a da quiz-ul din nou.

Ca IDE, recomand Code::Blocks pentru C++ și Fortan(care nu mai este atât de folosit) iar, dacă nu ai un PC tip cartof deshidratat sau semi-umed, recomand Visual Studio Community Edition, ediția de Visual Studio gratuită.
De ce spun că ai nevoie de un PC puternic pentru a rula Visual Studio? Well, în timp ce Code::Blocks rulează fără probleme pe sistemele din laboratoarele non-moderne de informatică cu Windows Vista și 0.5-1GB de RAM, Visual Studio necesită componente cu mult mai puternice.
Spre exemplu, eu am un laptop Lenovo cu 4GB RAM, Intel i3 2.4GHz 370M, GeForce 310M și HDD de ~500 GB, laptopul a fost cumpărat în 2011 și până și în ziua de azi merge însă numai Code Block poate rula pentru că am înstalat Visual Studio și mi-a umplut cu 14 GB în plus memoria din C deși eu am specificat să instaleze în E, acolo punând 2GB.
Este foarte voluminos însă și tool-urile oferite sunt pe măsură.

| a răspuns (pentru CookieDog):

Raspuns foarte bun, totusi as mai adauga cateva site-uri utile pentru invatat programare : codecademy ( foarte bun pentru HTML, CSS, JS, Java, etc. Din pacate nu au C/C++/Pascal/C# ).

Cand vine vorba despre IDE, trebuie sa stim si limbajul de programare care te intereseaza. Daca vrei de exemplu sa inveti Java, CodeBlocks e aproape inutil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns: