|

Recent mi-am comandat la un magazin din oraș un pc pe piese iar azi l-am adus acasa.

Am instalat windows 10 pro.

Cand pornesc unitatea, inainte de intrarea in bios sau in windows ventilatorul placii video se opreste dar monitorul este conectat la placa video si continua sa mearga, in dxdiag la display imi arata memoria placii (4gb) dar nu si numele ei (gtx1050ti) si nu pot instala driverul de la nVIDIA.

In bios am dezactivat integral graphics dar am incercat si pe auto si pe enable si tot nu mergea.

Ciudat e ca placa video functioneaza adica windowsul se deshide pe monitor, pot sa ma uit pe yt la video 1080p dar nu este detectata si nu pot instala driverul de la nVIDIA, e doar cel basic de la Microsoft.

Ce sa fac?

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca ai o placa video integrata (pe procesor probabil) atunci nu conteaza daca vede sau nu placa video dedicata fiindca are deja suport video de la cea integrata.

La ce te referi cand spui ca nu poti instala driverul de la nVIDIA?
Daca te referi la o eroare de genul "This nVIDIA graphics driver is not compatible with this version of windows" incearca sa ii faci update-urile la windows (Threshold, Threshold 2 si Anniversary Update).

Ti-as recomanda daca ai windows-ul descarcat doar cu crack si nu cumparat sa iti iei altul, de preferat windows 8.1 sau 7 professional (nu ca sfat, daca nu ai dat banii pe el atunci nu merita nici 10 secunde de atentie, windows 10 e un bug, nu un sistem de operare, l-am avut si din proprie experienta iti pot spune ca il pot recomanda doar daca vrei sa iti distrugi pc-ul, mai bine iti iei windows xp).

| a răspuns (pentru TheRealFantasy):

Eu am Windows 10 x64 Fall Creators Update (cu patch-ul din ianuarie functional) si nu am probleme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Bun, sa spunen ca procesorul are o placa video integrata, dar de ce se opreste ventilatorul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GabiC1337):

Pentru ca este nVIDIA.
Nu e o gluma dar nVIDIA au pus ca implicit pentru toate placile video de la 950/970 pana in prezent la ventilator/ventilatoare sa fie in modul "idle" (oprite/stand-by) daca procesorul are o temperatura mai mica de 60/65 grade celsius.
Asta le face sa functioneze la o temperatura de 40-70 de grade in general, depinde si la ce le folosesti. Nu este neaparat un lucru ingrijorator atata timp cat nu ajungi la 80-100 de grade celsius sau mai mult ceea ce ar deteriora in timp placa.

Iti recomand sa iti iei un ventilator sau doua pentru unitate (interior) si un sistem de operare mai bine optimizat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Azi ai comandat pc ul si tot azi ti l au si facut? Asa repede? Sigur nu ti au dat un jaf gata facut demult? Mi se pare ca a durat foarte putin pana ti l-au facut, păi ca sa faci un calculator bun din piese ai nevoie de piese bune, marci renumite, si asa de curiozitate cit ai dat pe calculator? Ca un calculator bun cu garantie costă mii de lei, ăia te au păcalit, ti au dat un junghi care merge ca dracu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimeni nicio firmă nu i ti face un calculator din piese in cîteva ore maxim o zi, nimeni, ăstia si au batut joc de tine, dul inapoi si cere ti banii ca ai luat o țeapă cît tine de mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

"Recent" nu inseamna "azi". Omul a scris clar, "recent mi-am comandat si azi l-am adus acasa". De ce te agiti in halul asta?!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru JackR):

Eu nu mă agit deloc ce sari asa ca ars. Fiecare are dreptul sa i si dea cu părerea ai ceva impotrivă? Daca omul nu explică clar cand a facut calculatorul recent poate fi si ieri si acu 2 luni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu sar, dar ma uit la cele doua postari ale tale in care deja ai pus verdictul "teapa". Nu stii, asa cum nu stie nimeni deocamdata, ce componente sunt in calculatorul acela si nici cand sau la ce firma a fost comandat. Ca idee generala, un tehnician bunicel asambleaza un calculator din componente intr-o ora. Daca respectivele componente erau in stoc, o comanda facuta ieri si onorata astazi este normala, fara sa fie "teapa".

Problema ventilatorului care se opreste a lamurit-o TheRealFantasy. Problema driver-ului este cel mai probabil din cauza sistemului de operare. Eu personal as incerca sa instalez "pe curat" un alt sistem, fie el Windows 7, 8.1 sau chiar 10, dar de pe un alt kit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

O sa instalez windows 7, sistemul l-am comandat acu 2 saptamani, ei l-au montat eu doar l-am luat azi de la magazinul lor deci nu e teapa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează