| serau999 a întrebat:

Recent mi-am cumparat o noua placa de baza. Eu, cum foloseam windows 7, l-am lasat asa. Dupa ce am bagat noua placa de baza, am deschis pc-ul. Totul frumos, normal, pana la "Starting windows"... Acolo s-a blocat, a dat un blue screen pentru o fractiune de secunda, si s-a restartat, si a luat-o de la capat. Am incercat absolut toate optiunile din bios, si tot nu a functionat. Am facut un USB bootabil cu windows 10 pe el, si cand am dat sa booteze, a aparut insigna de la windows pe mijloc cu albastru si a ramas asa, nu a mai facut nimic. In timpul celor intamplate, am bazut cum "Num-Lock"-ul de pe tastatura se opreste (beculetul) si nu mai poate fi aprins. Va rog, ajutati-ma! !

12 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ce placa de baza e? Oricum, daca inlocuiesti placa de baza cam trebuie sa reinstalezi windows-ul (sau sa te chinui sa schimbi driverele) pentru ca driverul de la o placa de baza nu e compatibil cu alta placa de baza, asta fiind motivul blue screen-ului. Eu as zice sa mai incerci sa instalezi Windows 10 inca o data (din cate am inteles ai mai incercat) dar sa ai grija sa nu misti laptop-ul (sa il tii pe un birou, mai bine) ca poate stick-ul nu sta foarte bine in USB si cand poate ai miscat laptop-ul s-a deconectat.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Omul are PC, nu laptop.
In rest, trebuie instalat din nou windows-ul si driverele, inclusiv cele pentru placa de baza noua (driverele fabricantului, nu cele din windows).

| serau999 explică (pentru anonim_4396):

Da, am încercat sa pun Windows 10 dar am eșuat. Nu trecea de începutul de la setup. Dacă încerc sa instalez Windows 7 nu va funcționa, dar în schimb, nu înțeleg de ce, la Windows 8 nu are nicio problema, funcționează setup-ul.

| serau999 explică (pentru anonim_4396):

Placa de baza e MSI N-7528 ver 1.1, e PC, nu laptop, am incercat sa pun windows 10, dar am esuat, pentru ca se bloca la inceputul instalarii, si m-am uitat si pentru placa asta de baza sunt drivere numai pana la windows 7 64bit, ceea ce si vreau. Ce fac? Prin schimbarea driverelor, te referi la driverele de sistem si de chipset nu? Doar pe acestea le-am gasit pe site, pe langa VGA, Audio, USB.

| ToANewUnderstanding a răspuns:

Da-i un factory reset la bios, apoi verifica sa ai doar mouse si tastatura conectate la pc (deconecteaza tot din sloturile usb, audio, lan etc) si incearca din nou instalarea.

| serau999 explică (pentru ToANewUnderstanding):

Cum dau factory reset?

| Bula a răspuns (pentru serau999):

Un calculator nu este telefon, nu-i poti da "factory reset".
Trebuie sa faci reinstalarea, cum am scris mai inainte.

| serau999 explică (pentru Bula):

Pai... Nu pot instala windows 10 pentru ca se blocheaza la inceputul instalarii, 7 nu am incercat, dar sunt aproape sigur ca va face la fel, dar pot instala 8 dintr-un motiv anume, pe care nu-l stiu. Nu vreau 8, vreau 7. Am vazut ca pentru placa mea de baza (MSI N-7528 ver 1.1) sunt drivere numai pana la windows 7 64 bit. Ce fac?

| Bula a răspuns (pentru serau999):

Lipsa de drivere nu explica blocarea (inghetarea) in timpul instalarii.
Cauza poate fi un kit de instalare defect (verifica suma se control a fisierului ISO! ) sau o problema de hardware (testeaza PC-ul COMPLET, inainte de instalare! ).
Eu as incepe cu testarea, mai ales daca kit-ul a functionat inca, cu alte ocazii, iar placa acum a fost asamblata).

| serau999 explică (pentru Bula):

Kit-ul e nou, windows-ul l-am luat de pe Microsoft, cu Microsoft tool nu stiu cum, si testarea nu cred ca m-ar ajuta.

| NGheorghe a răspuns (pentru serau999):

Instalează orice Windows care merge, fie si 8, după aceea caută pe net dacă BIOS-ul tău are update-uri si le faci, după care din Windows faci si un UPDATE to Windows10....se va schimba bootloader-ul BIOS-ului.
Vezi ce nume de utilizator trăznit pui in W8 ca ala rămâne si in W10 happy

| Bula a răspuns (pentru serau999):

Ti-am mai spus: TESTEAZA hardware-ul!