| denisTiky a întrebat:

Recomandati-mi un cooler potent pentru un ryzen 5 2600 dar care sa fie foarte foarte silentios. Urasc galagia de la pc, si mi se pare ca acel cooler stock cu care vine procesorul e foarte galagios, cand ma joc ceva face de zici ca e avion.

As prefera un cooler care sa tina procesorul destul de rece dar care sa nu coste mai mult de 150-200 lei maxim.
Funda!

7 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

Raijintek AIDOS Black http://bit.ly/2CcExwY 108 ron ceva cu flux bun de aer, 2200 rpm si in jur de 28 db.
ARCTIC AC Freezer 33 eSports ONE http://bit.ly/2AG3QYp 198 ron 1800 rpm tot 28 db
AMD Wraith Max RGB LED ceva mai "zgomotos" dar la 3000 rpm http://bit.ly/2TOsb5x 199 ron
Segotep Water Cooler Halo ceva frumusel pe apa, 1600 rpm 31db http://bit.ly/2SN3nus
Toate zgomotele sunt testate in general pe full load. Vezi cat inseamna "silentios" pentru tine si cat nu. Daca stii cam cat inseamna 30-40 db sau cat are ventilatorul tau, iti poti face o idee daca e mai "zgomotos" sau nu. Trebuie sa-ti iei si-o pasta termoconductoare buna sa te ajute, si sa fie aplicata "corect".

| denisTiky explică (pentru CM7YRE):

Am masurat zgomotele facute de pc si au ajuns undeva la 20db, dar nu stiu cat de bine a masurat acea aplicatie de pe telefon, dar ca idee coolerul meu sta in 20db in desktop si mi se pare destul de tare sunetul. Am vazut ca pe site scrie "Nivel zgomot ventilator 14-28 dBA" dar la 14-28 ajunge cand e in full load sau cum adica?

| CM7YRE a răspuns (pentru denisTiky):

Ce cooler ai? Poate scrie undeva specificatiile de db. Daca tie iti sta in 20, e clar ca trebuie sa tragi la ceva sub 20 daca ti se pare tare. La 28 ajunge pe full load.

| denisTiky explică (pentru CM7YRE):

Eu am coolerul stock de la amd ryzen 5

| CM7YRE a răspuns (pentru denisTiky):

Ar trebui sa fie intre 28-38 maximum din cate gasesti pe Google. Pe scurt, daca ti se pare "destul de tare" o sa ti se para "destul de tare" la orice cooler cu 28 db sigur. Dar cu cat mai multe rpm, cu-atat mai mare zgomotul. Cel mai zgomotos de pe-acolo e Wraith dar isi face treaba bine. Opteaza spre ce doresti bazate pe criteriile tale.

| GPA a răspuns:

Pentru socket-ul tău AM4!

Răcire pe aer:
https://www.pcgarage.ro/coolere/amd/wraith-max-rgb-led/.

Răcire pe lichid : https://www.pcgarage.ro/coolere/segotep/water-cooler-halo-120-blue/, îți recomand acest cooler. Cooler-ul pe lichid este mai eficient, ți-l răcește bine.