| SingleForOne a întrebat:

Să spunem că există o firmă de taxi cu mașini electrice, întreg automat, fără a mai avea nevoie de șofer, folosința de personal uman devine nulă, la fel și școala de șoferi, pentru că masinile se conduc singure, prin Voice Assistant, de exemplu.

Ce părere aveți despre un astfel de viitor?

9 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

Putin probabil.

Un robot se descurca foarte bine la un anumit lucru. In schimb, in trafic apar tot felul de situatii (gropi, lipsa semnalizare / marcaje, pot aparea animale sau copii pe drum in mod neasteptat, etc.). Un robot nu poate sa se adapteze rapid la fel ca o persoana. Daca apare un accident cine e responsabil?

Parerea mea : un astfel de proces nu poate fi 100% automat, cel putin la nivel global. Consider ca o echipa formata dintr-o masina "automata" si un sofer prudent e mult mai buna decat soferul sau decat masina inteligenta, pe cont propriu. Automatizarea complementeaza, nu inlocuieste.

Multe avioane sunt in mare parte automate. Pilotul se uita la controale si se asigura ca totul merge bine, pregatit sa preia controlul daca sistemul automat da rateuri.

| Iote a răspuns:

Masina electrica e una (si sunt deja), si automata, fara sofer, e cu totul alta. In acest ultim caz, nici nu ar fi nevoie de firma de taxi. Fiecare ar avea masina proprie pentru ca nu ar avea nevoie de permis. As vrea si eu.

| SingleForOne explică (pentru Iote):

Putem considera si faptul ca aceasta firma de taxi (ipotetic, vorbind) poate domina specializarea de taximetrie. Un transport in majoritatea autovehiculelor de taxi conduse de oameni costa 5 lei/km, iar la aceasta firma de taxi costa 3 lei. Este mult mai convenabil un taxi cu masina electrica automata de la aceasta firma, decat sa ai o masina personala (considerand si faptul ca pretul de combustibil a crescut, la fel si pretul de a cumpara o masina, si toate celelalte preturi, in general)

| Iote a răspuns (pentru SingleForOne):

Hei, vorbesti de masini electrice. Nu amesteca aici combustibilul/benzina.

| SingleForOne explică (pentru Iote):

Da, de o firma inexistenta care ar avea masini electrice, in timp ce restul firmelor si fiecare individ au masini normale, pentru ca ai adus vorba de "masina proprie" (sau intreaga tara ar avea masini electrice), dar ideea principala ramane.

| Iote a răspuns (pentru SingleForOne):

"Ce părere aveți despre un astfel de viitor?"
Viitorul asta a inceput deja azi. Vezi ca in apus deja se scot masinile pe motorina, urmeaza cele pe benzina. Se vand electrice. Chiar si la noi se dau voucere cu valoare foarte mare pentru achizitionare de masini electrice. Deci, ca fiecare firma si individ sa ramana cu masini normale... e aproape imposibil.

| SingleForOne explică (pentru Iote):

Am o banuiala ca este posibil pentru inca 15-20 de ani, doar "la ghici".

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut.
Am o parere buna despre asta. Trebuie sa ne gandim si sa luam in considerare tehnologia din spatele acestui proiect si care sunt scopurile sale. Deoarece vor merge pe pilot automat, masinile electrice vor fi echipate cu foarte multi senzori si vor comunica intre ele prin retelele 5G, 6G sau depinde ce va fi atunci. Asta va fi un lucru bun deoarece accidentele auto provocate de oameni inconstienti vor disparea definitiv. Singurele accidente putand fi provocate de erori interne ceea ce cred ca se va intampla extrem de rar.
Sunt sigur ca vor fi si useri in sectiunea de comentarii care vor avea si pareri negative, insa trebuie sa stim un lucru: siguranta ai confortul uman sunt pe primul loc. Tehnologia asta nu va fi comercializata si pusa la scara larga pana acesta nu va fi absolut sigur.
Seara faina!

| BlindMirror a răspuns:

Există prea multe variabile de luat în calcul, dpdv al situațiilor neprevăzute din trafic. Acest viitor nu prea are șanse de împlinire. Într-o lume virtuală, da. În cea reală, foarte greu spre imposibil.