| Bancos a întrebat:

Sall TPU!
Am 2 gb RAM. (doua placute fiecare de cate 1 gb). Mentionez ca am PC DDR2. Vreau sa am 4 gb RAM in total. Am doar doua locuri unde se introduc placutele. Intr-un loc dintre cele doua vreau sa imi cumpar o placuta care sa detina 3 gb RAM. Cum se numeste aceasta placuta? DDR3 sau ma insel?

Astept raspunsurile voastre :

7 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

1. DDR3 nu e compatibil cu DDR2 la slot.
2. Nu poti sa pui o singura placuta DDR2 de 3GB intr-un sigur slot, daca placa de baza nu suporta.
3. Daca vrei sa-ti pui 4GB de RAM, ori iti cumperi o singura placuta DDR2 de 4GB (daca placa de baza suporta 4GB pe slot-exact ca si incazul celor 3GB), ori iti iei 2 de 2GB DDR2.

| relian a răspuns:

Tu ai DDR2 in calculator, deci va trebui sa achizitionezi a ceiasi tip de memorie DDR2, dar care sa aiba o capacitate de cit ai zis tu de 3 sau 4 Gb.De asemenea ar fi indicat sa iei cu tine o placuta de memorie cind mergi sa cumperi, asta daca nu te pricepi sa vada vinzatorul ce viteza are memoria ta.Placutele alea au o capacitate care nu conteaza de cit sint, adica pot sa fie diferite ca GB aia dar mai au si o viteza care se masoara in MHz si care normal ar trebuie sa fie identica la ambele placate. Daca cumperi o placuta de o viteza mai mare s-ar putea ca calc tau sa nu o suporte sau daca o suporta sa intre in conflict cu cealalta placuta de viteza mai mica.Ca urmare tu trebuie sa verifici ce placa de baza ai si cauti pe net specificatiile placii unde vei gasi cita capacitate de memorie maxim suporta placa de baza si ce viteza maxima suporta. Dupa ce afli astea si nu te speria ca in 5 min max ai si aflat atunci stii cum stai si ce poti achizitiona.Deci in cazul unei memorii nu Gb aia sint cei mai importanti ci viteza acelei memorii dupa care vine capacitatea adica GB.In cazul memoriei DDR2 sint 4 viteze cel putin in cazul laptopurilor.Pt desk cred co fi la fel sau poti verifica ori intreba. Uite vitezele 400 MHz, 533 MHz, 667 MHz si 800 MHz.Deci memoria ta are una dintre aceste viteze, insa placa de baza suporta la fel una din aceste viteze.In general cind achizitionezi un calc el nu vine cu o memorie maxima instalata nici ca capacitate nici ca viteza.Deci afla viteza si capacitatea si apoi vezi ce faci. DDR3 nu merge instalata pe placa ta de baza pentru ca nu ai cum sa o pui, are pini diferiti si acea taietura care o vezi pe placuta se afla in locuri diferite tocmai pentru a evita greseli de instalare.Bafta.

| Bancos explică (pentru relian):

Ms. am inteles acum dar zi-mi si mie unde intru sa vad ce placa de baza am si daca suporta 4 GB intr-un slot.

| relian a răspuns (pentru Bancos):

Poti pune o singura placuta de max cit suporta calc tau sau 2 placute adunate sa dea max de ram cit suporta. Unde sa vezi ce placa de baza ai? Te uiti in calculator sau am vazut ca cineva gia lasat un link unde sa iti scanezi calc siti zic aia cam tot ce ai.

| Grimmjow69 a răspuns:

Nu ai cum sa pui o placa DDR2 si una DDR3 pentru ca DDR3 nu se potriveste in slot..iti trebuie DDR2. Spune ce tip de placa de baza ai?

| Bancos explică (pentru Grimmjow69):

Cum aflu ce placa de baza am?

| Grimmjow69 a răspuns (pentru Bancos):

Cu programul asta: Http://www.cpuid.com/cpuz.php