|

Sall. TPU. Am cumparat un laptop cu Endless OS si as dori sa micsorez partitia si sa creez alta NTFS ca sa fac dual-boot cu windows 10. Cum o pot micsora si creea una NTFS? MS si Funda.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Presupun ca intrebi asta fiindca partitiile de pe Endless OS venite stock sunt in format GPT si nu MBR si nu te lasa sa le stergi.

https://www.youtube.com/watch?v=nymMWop7bPw

Ai cativa pasi simpli aici, tipul in booting menu apasa Fn si F10 ca sa deschida cmd, apoi le formateaza manual din GPT in MBR, eu asta am facut initial, a durat putin si a functionat instant; am acelasi model de laptop ca si tine cred (Aspire 5, model A515).

Dupa ce le schimbi formatul in MBR ar trebui sa le poti modifica dupa bunul plac din "Device options" in booting menu la meniul cu partitiile, eu am dat format la tot si am pus altele noi direct dar daca tu vrei sa ii faci dual-boot cu windows 10 atunci ai suficiente tutoriale pe Youtube si oricum e doar un setup simplu.

https://community.endlessos.com/......-this/2357

https://www.youtube.com/watch?v=sl-7PWKwmfE

| explică (pentru TheRealFantasy):

Nu am unitate DVD(Optica) si nici Stick USB. Cum pot sa fac sa boot-ez fisierul iso windows 10 64 de pe SSD? Ms.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru costinvlad):

Din orice windows, pana si XP ar fi foarte usor sa bootezi un windows dintr-un ISO, dar asa pe Endless OS va fi cam dificil.
Daca ti-ai cumparat un laptop de 2300 de lei si nu ai un stick USB ideal ar fi sa iei unul, prinde bine si in alte ocazii oricum.

Poti arunca un ochi aici, poate te ajuta, mare parte nu prea are cum sa nu mearga:

https://www.youtube.com/watch?v=1Y4JXv9r5Ug

Daca ai totusi un PC la indemana si nu merge varianta de mai sus atunci incearca boot din celalalt PC printr-o imagine cu un cablu USB.

https://www.youtube.com/watch?v=EuKqJdf37Ts

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: