| TanaseȘtefan a întrebat:

Salut,acum un an am dat reset din fabrica la telefon si de atunci telefonul nu imi citeste cardul sd,vreau sa va zic ca inainte sa dau reset am dat din greseala sa umble nimeni pe un alt dispozitiv prin card, ma gandesc din cauza resetarii nu imi citeste cardul? Cum pot sa rezolv?

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

Inseamna ca inainte de resetare ce era pe card a fost codat pentru a putea fi citit cardul doar in telefon, iar la resetarea telefonului, s-a pierdut si codul de criptare/decriptare folosit, asa incat datele de pe card raman codate si pierdute, iar cardul poate fi reformatat pentru a fi folosit in continuare ca si un card nou gol.

http://www.samsung.com/......t-sd-card/

| TanaseȘtefan explică (pentru Algo098):

Aș putea face ceva in privința asta, am niste poze impprtante si nu vreau sa le pierd

| Algo098 a răspuns (pentru TanaseȘtefan):

Poate merge cu ceva de genul asta

Ar trebui intai clonat cardul sau copiat ce pe el in calculator pentru a nu pierde ce e pe el probabil cu un soft cum ar fi Aomei Partition Assistant, copie identica a diskului sector cu sector ca sa il poti reface la loc daca o metoda de recuperare nu a mers, dar a modificat ceva pe card, apoi se incearca diverse metode de pe net.

O alta varianta ar fi sa te ajute cineva care a mai facut lucrul asta si care poate recupera ce e pe card.

"Solutions to Recover Data From Encrypted SD Card After Android Factory Reset"
http://www.androiddata-recovery.com/......tory-reset

Solution #1: Manual Steps for Recovering Encrypted SD Card Data

Step 1: First of all connect encrypted SD card with PC and copy all the contents from card to PC.
Step 2: On phone, go to Settings>Storage>SD Card> Format SD Card (Note: this will delete all the data from the card, but do not worry as you have already copied all the data to your PC)
Step 3: Again on phone, go to Settings>Security>Encrypt SD Card.
Step 4: After this, connect SD card to PC and copy all the content back to SD card.
Step 5: On phone, go to Settings>Security>Decrypt SD card.

http://www.rescuedigitalmedia.com/encrypted-sd-card-photo-recovery


Asa cum scrie aici la Solutia 1 pasi de recuperare manuala, se conecteaza cardul la PC intr-un cititor de card si se copiaza ce e pe card in calculator intr-un dosar: probabil sunt fisiere codate.

Se baga cardul in telefon, se formateaza, se merge la setarile telefonului si se alege din nou codarea cardului ca sa fie accesibil doar in telefon, se scoate cardul din telefon, se baga in calculator, se copiaza fisierele codate inapoi, se baga in telefon si acum telefonul ar trebui sa vada fisierele, apoi se cere telefonului decodarea si se pot dupa aceea copia pozele in calculator sau se face orice cu ele.

N-am incercat niciodata nici codarea, nici decodarea cardului si nu stiu exact cum se face.


Asa vad si aici:

http://security.stackexchange.com/......-to-encrypHope you didn't format your sd card yet. I did the same thing with my S7 edge but managed to fix the problem. Headphone jack stopped working so Samsung support recommended a factory reset to rule out software problem. After backing up with the smart switch program and factory reset were performed, the files on the sd card couldn't be read properly. The file names/folder structure were all there but when you tried to view an image or read text nothing was readable (the files were the same size as before the reset). Here's what I did:

On a PC: Copy (the encrypted and unreadable) contents of the sd card from the phone to your harddrive
On the phone: Settings -> Storage -> Sd Card -> Format sd card (this erases all the data on the sd card but don't worry you have a copy on the PC)
On the phone: Settings -> Security -> Encrypt sd Card (should be real fast since it's an empty sd card)
On the PC: Copy the contents of the sd card onto the phone
On the phone: Settings -> Security -> Decrypt sd card (edit: this may take a while depending on how much data was on the card)

After that I was able to view all the files I had on the sd card!

| Algo098 a răspuns (pentru TanaseȘtefan):

Din explicatii, inteleg ca telefonul codeaza de fiecare data la fel fisierele, probabil amesteca continutul si nu poate fi citit.

Deci in calculator se vad fisierele, dar nu pot fi citite.

Se copiaza fisierele in calculator, ca daca dau comanda de criptare direct, le mai amesteca o data si complica lucrurile.

Deci copiez fisierele in calculator asa cum sunt.

Bag cardul in telefon, il formatez sa fie gol si dau din nou comanda de codare. Ttelefonul codeaza repede ce e pe card, adica mai nimic, ca e gol.

Bag cardul in calculator si copiez fisierele ce erau inainte pe card.
Bag cardul in telefon si acum telefonul stiind ca cardul e codat, decodeaza fisierele si se pot vedea din nou in telefon.
Acum, daca vreau pot sa dau comanda de decodare ca sa le faca normale sa le pot copia de pe card in calculator si sa le pot folosi.
Asa ceva am inteles.

| TanaseȘtefan explică (pentru Algo098):

M-ai ajutat chiar mult, respect!

| Algo098 a răspuns (pentru TanaseȘtefan):

Cu placere! Cerd ca mers totul bine, ca eu n-am folosit niciodata codarea cardului si nu am siguranta pe ceea ce spun happy

5 răspunsuri: