| SAMURATY a întrebat:

Am 10 ani și visul meu este sa lucrez in programare și am o întrebare.Cu ce limbaj de programare pot sa încep, cum pot sa am mai multă motivatie? Din limbajul de programare Python știu puțin.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cu C si C++.
Asa vei avea niste baze sanatoase in programare

| sweetys a răspuns:

Cristian dascălu pe yt sau insta. Omul e genial și probabil te va ajuta cu mai multe raspunsuri

| zilog a răspuns:

Dacă vrei să câștigi 80 000 euro / an incepi cu CP/M
Apoi cu FORTRAN

dacă vrei să ai concurență incepi cu ce vrei tu si cu ce mai fac și alții pentru că cu cât sunt mai mulți care știu un anumit limbaj de programare cu atât vor fi unii care vor cere extraordinar de puțin pentru munca lor în cât ei vor vrea doar o pâine pentru o zi de muncă si vor concura cu tine care tu trebuie să plățești chirie curent ei dorm in cort și programează de pe calculatoare date moca de fraieri care dezovltă luma a 6 a

| Osneros a răspuns:

Nu te baza pe limbaje; cel mai bine este să înveți bazele gândirii logice și rezolvării de probleme. Limbajele de programare sunt doar unelte, partea importantă în programare este gândirea și rezolvarea de probleme.
Ca prim limbaj, recomand Python, pentru că este ușor de învățat, cât să faci ceva util. În liceu vei face oricum Pascal, C sau C++, dar nu le recomand unui începător, pentru că vei învața practici proaste și îți va fi greu să te dezveți.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Salut! Incepe cu C++. E destul de simplu si sunt destule companii care il cer la angajare. Este de asemenea limbajul pe care il vei invata la liceu, iar BAC-ul/ admiterea la facultate e in C++. Ar fi o idee buna sa incepi cu el, iti va fi usor dupa aceea la liceu. Daca vrei sa lucrezi probleme poti merge pe pbinfo (poti alege diferite limbaje pentru a rezolva problemele). Sper ca te-am ajutat. Mult succes, indiferent ce limbaj vei alege!

| ACTH a răspuns:

C++

| Dobrinx a răspuns:

Python / Ruby sunt cele mai usoare din cate m-am documentat eu.
Iti recomand sa aprofundezi pe astea 2, cauta tutoriale pe Youtube. Daca vrei sa te duci la extrem ai platforma asta : " https://platforma.ramonnastase.ro/users/sign_in "

Costa 130 lei pe luna. Acolo ai aboslut tot din IT, explicat in videoclipuri. Cursuri de java / C++ / php, absolut tot ce tine de IT.

Daca parintii te sustin sunt sigur ca 130 lei / luna este o suma mica;]

Sfatul meu, dupa ce inveti Python cat de cat si ai bazele, du-te pe java.

Uite pana sa alegi ce sa inveti, urmareste acest videoclip : https://www.youtube.com/watch?v=_9hKGeXL21E

Iti spune ce poti face cu fiecare limbaj de programare. Nushpoate tu esti atras sa faci jocuri in Android / IOS, sau poate vrei sa faci site-uri web etc.

Vezi ca pe acest canal gasesti tutoriale gratis despre programare. Tot acest baiat are platforma aia de mai sus care costa 130 lei / luna. Bafta! Daca te apuci de la varsta asta o sa ajungi foarte sus;]