|

Salut! Am achizition nu de mult timp un aspirator Zelmer Aquos de 1600W si azi a inceput sa functioneze cu intreruperi, in momentul in care pun jos capatul aspiratorului pentru a aspira acesta incepe sa se decupleze de la curent si sa se cupleze imediat. Care ar putea sa fie problema?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

I-ai curatat cum trebuie filtrele? Se decupleaza cand se supraincalzeste/nu poate sa traga. Si eu am un Zelmer cu filtrare prin apa si face asa uneori, insa foarte rar. A, si mare grija sa nu pui mai multa apa fata de nivelul indicat. Daca incerci cumva la putere maxima, redu puterea si incearca din nou.

| explică (pentru GabiDumitrescu):

Am incercat si cu puterea minima, acelasi rezultat. Am observat ca in momentul in care aspir pe covor are tendinta sa se decupleze mai des, pe gresie foarte rar. Adevarul e ca nu am curatat pana acum filtrul de sub aspirator, oare aceasta sa fie o posibila problema?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ShNNyTzy):

Dooh! Tu ce cureti dupa fiecare folosire? Nu stiu cum are recipientul al tau, dar al meu are si la intrarea in recipientul cu apa un burete, plus unul de-ala cilindric. Al meu e Aquawelt Plus si tare mi-e ca au sistemele de aspiratie/filtrare diferite, al tau fiind ceva mai simplu. Ia si arunca un ochi la toate filtrele la care ai acces. Daca are perie turbo, vezi sa scoti parul din ea ca altfel nu se mai invirte si inca de acolo nu mai trage bine. E logic ca pe parchet/gresie nu se blocheaza, fiindca trage mai usor de pe ele. Sa vezi pe un persan de-ala pufos sau pe o patura ce usor se blocheaza... bine, acum depinde si de tine ce vrei sa faci. Eu folosesc puterea maxima destul de rar, si de obicei cu capatul ala pentru locuri inguste sau fara nici o perie/adaptor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiDumitrescu):

La intrare e acel filtru negru si in recipient are un filtu albastru cilindric, corect? In rest mai are un filtru mic pe lateral, la care am acces doar cu o surubelnita sau alt obiect suficient de subtire pentru a patrunde intr-un lacas pentru a pune putina presiune pe capacel. Pe langa acest filtru lateral mai am chiar sub aspirator un filtru cu inchizatoare, acest filtru este compus dintr-un burete negru si inca ceva ce mi-e destul de greu sa descriu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ShNNyTzy):

Aha, cam asa ceva. Cel negru, oarecum patrat, e in recipient la mine. Unde iese aerul daca nu ma insel. Oricum, incearca sa le verifici pe toate. Eu chiar ieri am dat cu aspiratorul doua ture, inclusiv cu peria turbo la putere maxima pe covoare si nu s-a blocat absolut deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa inteleg ca s-a rezolvat dupa o curatare?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna! Am achizitionat de curand un ZELMER 829.0SP, 4l, 1600W, mov si functioneaza cu intreruperi la fel ca al tau. Ai gasit intre timp rezolvarea? Multumesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru iorgavl):

Binete!
Am si eu aceeasi problema cu functionarea intrerupta la aspiratorul zelmer. Ati rezolvat cumva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează