| Cristi9012 a întrebat:

Salut! Am achiziționat un micro card SD pentru camera mea dji action 4 iar camera mea imi tot spune "the micro card is slow, shooting may stop". Daca incerc sa filmez, filmarea la fiecare 2-3 minute isi ia freeze. Cert este, ca am cumparat un Sandisk Extreme Pro, cu specificațiile necesare pentru camera iar camera este noua, achiziționată acum o săptămână. Camera imi da orice eroare orice as face, am formatat cardul si este degeaba. Ce pot face?

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ori schimbi cartela (in garantie), ori incearca filmare cu rezolutie mai mica.

| mihai69 a răspuns:

Cumpără un card bun, nu ieftin.
Sau filmează la rezoluție mai mică.

| Cristi9012 explică (pentru mihai69):

SanDisk extreme pro nu este ieftin. M-a costat 160 de lei.

| mihai69 a răspuns (pentru Cristi9012):

Nu am spus că al tău ar fi ieftin.
Ba chiar e printre cele recomandate de producător; posibil să nu fie conform specificațiilor.
Vezi dacă îl poți schimba.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Folosesc carduri extreme pro. Clasa 10 știi și tu e sfântă. Problema apare la video. Pe card ai o specificație scrisă: V30/V60/V90. Eu la GoPro -uri nu am probleme, însă am mai auzit de la deținători de DJI de probleme legate de eroarea mai sus menționată. Majoritatea cardurilor pe care le găsim în comerț sunt V30. (Acceptă viteza de scriere de până la 30MB/s). Cu unele camere (Action cam in acest caz) nu este suficient pentru a filma in 4K, mai ales daca o setezi pe mai mult de 24/25-30fps. Tine și de setările din camera. Multi folosesc camerele cu setări standard sau le modifica fps-ul in speranta unor imagini mai bune. Și nu țin cont nici de consumul energetic nici de cardul de memorie cumpărat. Pentru filmări cinematice nu recomand mai mult de 25 fps. Am văzut multi care își setează camera pe 120fps și cadrele sunt chunky, groaznice. Consumul de curent din baterie creste simțitor și apoi se plâng că nu ține acumulatorul. Pt filmări 4k/25fps un card V30 este ok. Daca insiști pe 4k și vrei mai multe frame-uri pe secundă, îți recomand V60 (mult mai scump, dar nu te lasă la greu și își face treaba). Dacă ești bogat, poți merge pe V90. Totul depinde de ce și cum vrei tu sa filmezi. Setări de baza pe 25fps. Daca vrei slo-mo mergi pe 60-120fps și reduci din editor (Premiere Pro etc). Daca te întrebi ce setări au anumite videoclipuri pe You tube, care sunt cinematice (documentare de călătorie, escapade in natura, city walk etc) totul depinde este setat la 24-25fps. Nu uita triunghiul magic: Apertura -ISO-Shutter Speed. Și nu uita, viteza obturatorului (shutter speed) este dublul FPS-urilor. Daca filmezi la 24fps, shutter speed va fi 1/50. Bafta

| Cristi9012 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Am un microcard mai vechi, pe care il folosesc si in momentul de fata (SanDisk Extreme) cu aceleași specificatii si acesta ruleaza in 4K60fps fara probleme. Dar daca incerc sa-l folosesc pe cel nou cumparat (SanDisk Extreme pro), nu pot rula nici macar 2.7k in 30fps. Singurul motiv pentru care am comandat un alt microcard este pentru ca am vrut mai multa memorie.
Eu unul nu inteleg, cele 2 micro card-uri au aceleasi specificații, dar cand folosesc extreme pro-ul, imi spune ca este prea lent?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Cristi9012):

Tot nu ne-ai scris specificațiile cardului Extreme pro. Capacitate, format/type, video class speed, viteza citire, UHS class speed și speed class.

| Cresta a răspuns:

Cardul este lent? Pe ambalajul cardului scrie viteza de inregistrare. Cat este?
Incearca cu unul cu viteza mai mare. Degeaba e scump.
La fel patesc eu ca aparatul foto si cardurile mai vechi. Nu imi da eroare dar se misca extrem de lent. Cu carduri cu inregistrare de 80 merge bine.

| Cristi9012 explică (pentru Cresta):

Cardul este unul de class 10, V30, U3 cu viteza de citire pana la 200mb/s si viteza de scriere 140mb/s

| Gabryel85 a răspuns:

Cred că un card Class 10 e soluția.