|

Salut, am cumparat un calculator SH cu 8gb RAM dar in windows apare 5, 99 usable. Am incercat si in windows 10 si in 7(pe 64bits ambele) dar la fel. In bios apar doar 6GB. memoria de 8GB este format din 2 placute a cate 2GB fiecare si 1 de 4GB. Am incercat sa le montez in mai multe pozitii placa de baza avand 4sloturi dar nu reusesc decat 2 cazuri: unu in care merge si apare in bios 6GB iar in windows 8GB(5, 99usable) iar altul in care apare in bios 8gb dar nu mai imi porneste windowsul si nu pot nici sa bag din nou alt windows. Remap memory este activat din bios. Cum ar trebui sa fie montate placutele sa le citeasca pe toate si in bios si in windows? credeti ca ar trebui sa mai cumpar inca 1 placuta de 2gb sa mearga toate placa de baza fiind dual channel?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Placi integrate cu memorie 3800MB inca nu am vazut.
Cu atat mai mult din anul din care e placa aceea de baza.

Asadar sunt pe deplin convins ca placa are 1870MB (valoare standard pentru memoria unei integrate), si inca 2 GB ii imprumuta din RAM-ul sistemului.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca scoti (renunti la.) placuta de 4GB, vor merge in Dual Channel cele 2 a cate 2GB, altfel nu.

Sau renunti la cele de 2GB, la vinzi, si cumperi inca una de 4GB, cu aceeasi frecventa, voltaj si latenta cu cea pe care o ai deja (firma nu conteaza, insa voltajul, frecventa si latenta da).

Daca ai 4 sloturi, populezi sloturile 1 si 3 sau 2 si 4, pentru a rula memoria in DualChannel.
Daca infigi cele 2 placute in sloturile 1 si 2 sau 3 si 4, va rula in Single Channel.

DACA ai 4 placute de memorie cu aceleasi specificatii (capacitate, frecventa, latenta, voltaj), bineinteles ca vor fi toate sloturile populate si vor rula in Dual.
Insa nu e posibil cu 3 placute de 2GB, si una de 4, nici cu 2 de 2GB, si 2 de 4GB...(chiar daca celelalte specificatii sunt identice)


Iar pentru intrebarea de baza:
CE PLACA VIDEO AI?
Integrata cumva?
Aparent, din ce spui acolo, iti e recunoscuta toata, insa doar 6GB e libera, pentru ca ceilalti 2 sunt "furati" de o placa video integrata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Are integrata dar si dedicata, un amd radeon hd 5570, placa de baza Acer aspire m5910 si procesor i7 860

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Se poate dar de ce in bios apar 6 iar windowsul vede pe toti 8 dar zice doar 6usable?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru viorel04):

Cauta placa video integrata in BIOS si da-i disabled.
De obicei in BIOS-urile mai vechi gasesti setarea la "Advanced," "Advanced Chipset" "Advanced Features", ceva de genul asta.

Posibil sa fie accesibila (nu neaparat si activa daca ai o placa dedicata cu driverul corect instalat) si sistemul ii aloca memorie din RAM dupa cum e setat in BIOS. (512MB, 1 sau 2GB...)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NLS):

Nu am gasit nimic in bios legat de asta dar vreau sa zic ca placa video ajunge la 3800mb

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează