|

Salut, am două PC-uri mai slăbuțe:

Primul: ( 2 GB RAM, procesor Intel Celeron 2.6 GHz, fără placă video dedicată ) și i-am pus Windows 10. De mers merge bine: se deschide in 13 secunde ( am scos parola de la deschidere ), pe YouTube aproape că mă pot uita la 4k ( la 1440 sau cv de genul rupe laughing ), nu se încălzește mai mult de 39 de grade.

Al doilea :

4 GB RAM, Procesor AMD Athlon 64 X2 4400+ / 2.3 GHz, placă video ATI Radeon X1150 512 MB, Windows 7 64 biti. Și ăsta merge bine, doar că pe YouTube mai mult de 720 nu duce, dar imi deschide Google Chrome in 0.6 secunde laughing, mult mai repede decât cel cu Windows 10. Întrebarea este pe care să-l utilizez?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pe primul, incearca sa ii mai pui ram daca poti si faptul ca al doilea pc are placa video dedicata nu prea ajuta, este slaba oricum deci asta va avea performante similare la capitolul performante grafice.
Dar de ce ai pus windows 10 pe el? Pune-i windows 8.1 sau 7 home/professional (desi 7 mananca putin mai mult), windows 10 este optimizat ok, are suport pentru majoritatea lucrurilor dar are aspectul de windows de tableta, in general doar procesoarele din ultima generatie au suport doar pentru windows 10, dar in afara de asta nu as vedea de ce ai vrea sa il folosesti. Mananca foarte mult din ram trimitand rapoarte la Microsoft cu tot ce faci, e un keylogger in sine, instaleaza programe total aiurea si sterge lucruri din pc doar ca sa se optimizeze dar nu o face bine.
L-am avut timp de doua saptamani si in timpul asta mi-a sters cateva foldere, mi-a insalat pachete de software pentru compatibilitate cu unele programe vezi doamne dar dupa a inceput sa fie teroare, a instalat din store candy crush si alte lucruri pe care nu le poti scoate fiind built-in aparent, au inceput unele antivirusuri sa nu mai porneasca dand erori asa ca l-am schimbat si acum am windows 8.1; pana acum merge mult mai bine.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Am un calculator asemanator cu al doilea, cu Linux MInt 18.3 instalat pe el, merge excelent.
Te sfatuiesc sa-l incerci cu Linux Mint, merita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se deschide în 13 secunde? Ai SSD pe configurația aia?
Primul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Nu, am un HDD laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mihăilă_Bogdan_Iulian_2002):

Înseamnă că exagerezi, nu poți obține un astfel de timp cu un HDD, chiar și de 7200 rpm.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Pot să îți trimit un videoclip. 13 secune până la welcome. Pâna la deschiderea completă 19-20

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mihăilă_Bogdan_Iulian_2002):

Exact

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vai dar tu ai pus cronometru sa vezi in cat timp se deschide google chrome tf rolling on the floor)))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează