|

Salut. Am luat acum 8 zile un laptop de la Alex (Asus A541U) si as dori sa-l returnez si sa-l schimb cu altul deoarece este foarte lent, se blochează foarte des. Ideea e ca el a venit cu Endless ca sistem de operare si eu l-am schimbat cu win 10. M-ar interesa sa stiu, acum cand il returnez trebuie sa-l dau tot cu Endless ca OS sau pot si cu win 10. Mulțumesc!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Windows 10 e problema, nu laptopul! Dupa ce faci pasii lui flix, aminteste-ti sa-i verifici performantele pe Endless, vei vedea ca se misca extrem de rapid.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti iei ISO de aici (download from linux or mac):

http://endlessos.com/download

Apoi faci un stick USB boot-abil, pornesti cu el si instalezi (sa rada tot ce exista deja pe HDD).

Mai exact, ce model de Asus A541U ai ca am gasit ceva cu i3 si ala numai lent si sa se blocheze des nu e (adica e un laptop foarte ok dar trebuie sa stii sa il instalezi corect - desi pare ca oricine poate sa-si instaleze un sistem de operare, realitatea nu e chiar asa).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru flixbuster):

Https://altex.ro/laptop-asus-a541uv-dm1575-intel-core-i3-7100u-2-4ghz-15-6-full-hd-4gb-1tb-nvidia-geforce-920mx-2gb-endless/cpd/LAPA541UVDM1575/

Asta e laptop-ul. La fel am facut si cu Windows 10. L am luat de pe site ul lor Microsoft, si am făcut stick bootabil cu creation media tool. Imi lua 3 4 secunde sa se deschida un tab in windows. Posibil ca e lent hard ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alexx_Alexutzuu_1998):

Neah, e scula laptop-ul. Hai sa zicem ca era mai bine un i5 decat un i3 dar e bun si asa.

Daca nu are problema hardware atunci ceva nu e instalat corect. Eu am instalat Windows 10 Home 32 bit pe procesoare Athlon 64 x2 de acum 10 ani (poate mai mult) si 2 GB RAM si se misca intr-un mare fel. De blocat nici nu poate fi vorba. Bine, e folosit la browsing net, documente, muzica, filme - fara jocuri - dar e vorba de hardware de peste 10 ani si merge brici. i3-7100 nu are voie sa mearga decat foarte bine, nu lent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează