| NuNePasa a întrebat:

Salut, am o placa video AMD Radeon R7-370 dar mi s-a instalat automat cu windows-ul un driver de R5, am dezinstalat acest driver si l-am instalat pe cel de R7, am dat restart la PC si cand intru in manager vad ca s-a instalat tot cel de R5, dar eu cu mana mea l-am instalat pe cel de R7... puteam spune ca a fost teapa si ca mi s-a dat alta placa video, dar cand intru pe site-ul AMD imi citeste placa video R7-370 ca scrie sus (Suport and drivers for your Radeon R7-370). Ma poate ajuta cineva? Nu fac eu ceva buine?

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Pentru dezinstalarea cu succes a unei plăci grafice, trebuie să rulezi o dezinstalare completă, ceea ce înseamnă ștergerea plăcii video atât din sistemul de operare (ștergerea librăriilor dll și a tuturor fișierelor asociate cardului grafic) cât și din tabela de registru a sistemului.

1) Dezactivează placa video integrată din bios, pentru a nu exista conflicte. Nu este nevoie să fie activă grafica onboard pentru că ai un card grafic de expansiune instalat deja.
În bios, la secțiunea chipset configuration -> Infernal graphic adapter(disable) sau onboard Vram (disable) (Set to PCI-Express)

În Windows deschide "run" și scrie : SystemPropertiesHardware

La device installation settings dezactivezi instalarea automată de drivere (nu).
Tot în run scrie : services.msc

Caută "Windows Update" dublu-click și pune-l pe stop, apoi îl setezi pe disable.

Descarci un DDU(display driver uninstaller) : https://www.google.com/......https?/url

După ce s-a descărcat, deschizi run: msconfig

La secțiunea "Boot" bifezi safe mode și intri în safe mode. Folosești acel DDU pe care tocmai l-ai descărcat, îl dezarhivezi și-l rulezi cu drept de administrator.
Setezi la "GPU" AMD și selectezi "Clean and do not restart".

Tot în msconfig dezactivezi "Safe mode".
Intri normal în sistem și instalezi acum, pe curat, placa video.

©️AMD Drivers :
Instalare prin detecția cardului : https://drivers.amd.com/......20_web.exe

Pachetul de driver (instalare manuală) : https://www.amd.com/......eon-r7-370

Îți alegi sistemul de operare și descarci driverul. Îl execuți cu drept de administrator!

3 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Windows-ul 10 instaleaza automat ce drivere vrea el. Ca sa putem instala driverele bune si sa nu fie schimbate automat, trebuie blocata instalarea automata a driverelor in windows pentru dispozitivul dorit, in cazul asta placa video AMD Radeon R7-370. Eu folosesc metoda asta http://www.howtogeek.com/......c-drivers/
"Prevent Installation and Updating of the Device in Group Policy Editor" in windows 10 pro. Trebuie sterse driverele care nu sunt bune, instalate cele noi si blocata imediat instalarea altor drivere. Cred ca trebuie cautate in pc driverele de r5 pe care le are windows-ul si sterse, apoi instalate fara internet driverele r7, blocata instalarea si apoi conectat pc-ul la internet, ca altfel windows-ul le pune imediat la loc pe cele de r5.

http://woshub.com/how-to-turn-off-automatic-driver-updates-in-windows-10/

Alta situatie ar fi sa nu se fi dezinstalat bine driverele r5.

| Algo098 a răspuns (pentru Algo098):

Daca driverele sunt identice cum zice UnderVoltage atunci e perfect si nu mai trebuie sa faci nimic.

| UnderVoltage a răspuns:

Driverele la placile r5, r7, r9 3xx sunt identice e fix acelasi driver.