|

Salut!

Am o placa video HD 7850 impreuna cu un FX-6300 si 4gb ram.

Sistemul merge perfect, sunt foarte multumit de el.

Problema mea e urmatoarea:La minecraft si dayz(pana acum astea sunt jocurile carora am putut sa le vad FPS fara fraps sau alte programe)am cam 60-90 FPS cu totul la maxim si chiar daca dau toate setarile pe very low tot aceleasi frame-uri am.Ba chiar la dayz scad treptat pana la 18 si chiar daca ma dau pe very low cu tot, tot 18 FPS am.

De ce?

Se poate rezolva in vreun anume fel? E ceva de la placa video(driver sau ceva)?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai asa e in cam toate jocurile. Sau depinde, si de joc mai bine spus. De ce ar sa se streseze placa video, cand deja la 60-90 e PERFECT. Practic, doar ar chinui placa video inutil.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"60-90 cu totul la maxim" este mai mult ca perfect... Tine cont ca filmele clasice de cinema ruleaza la 24 fps pentru ca aceasta este valoarea aproximativa mai sus de care ochiul uman nu mai percepe intreruperi, deci daca tu ai peste dublu as zice ca nu are rost sa vrei mai mult de atat.;-)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru C8):

Ai inteles gresit, eu nu vreau mai mult de atat, doar ca nu inteleg de ce atunci cand scad detaliile grafice(chiar daca in arma 2 am 18 fps cate odata)tot asa ramane FPS.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Iuli4you):

Motivul ar cam fi ca aceea este frecventa "maxima" de refresh in contextul respectiv, iar scaderea cerintelor de procesare grafica nu poate duce la depasirea acestei limite. Limita in sine e fie stabilita de joc (care ignora instructiunile de afisare a unui nou frame inainte de a fi trecut 11-15 milisecunde de la cel anterior), fie de o combinatie intre capacitatea placii grafice si necesarul de afisare al unui frame in joc (iar acest necesar variaza de la joc la joc).

Ceea ce este intr-adevar surprinzator e ca zici ca scade FPS-ul in timp ce scazi setarile legate de calitatea grafica; aici ma gandesc ca ar putea fi o problema de programare a jocului, in sensul ca lucreaza procesorul (CPU-ul) prea mult ca sa determine cat anume sa nu mai trimita spre afisare la placa grafica (GPU)... Dar aceasta e doar o presupunere, si pentru un raspuns mai bun trebuie facute niste teste de specialitate.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

I just got a free Minecraft code from http://freeminecraft.cc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează