|

Salut.Am o problema cu netul si anumebig grine curand am facud contract cu RDS pentru net si televiziune si am instalat Router-ul pe care il aveam inainte si totul este ok.Am net si Wireless-ul merge.Am cumparat un nou Router si nu pot sa il conectez deoarece nu ma pot conecta la net. Daca am bagat firul de net direct in PC nu merge netul si am bagat si in laptop dar tot nu a mers.deci netul meu merge doar prin Router-ul meu vechi.Ce as putea sa fac?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut, spune-mi ce model de router e cel nou pe care vrei sa te conectezi la net si inca ceva in legatura cu net-ul de la rds, aia au conexiune pppoe deci uita-te bine in contract acolo trebuie sa ai un username si o parola pe care trebuie sa le introduci in router cand il configurezi prima data, fara alea nu merge net-ul e evident ca nu-ti merge nici pe una nici pe alta pentru ca nici laptopul nici pc-ul nu au cum sa iti ia o adresa ip valida de pe fir asa e la conexiunea pppoe trebuie sa creezi o conexiune noua, intrii in control panel la network and internet, network and sharing center, set up a new connection or network, connect to internet, broadband(PPPOE) username password (completezi cu username-ul si parola din contract) remember password apoi connect si gata net-ul merge pe pc happy
P.S la conexiunile astea pppoe, cand bagi cablu de net in pc e ca si cum ai baga un cablu usb gol la pc, el nu isi ia nimic de pe fir nicio adresa fara conexiune facutawinking

2 răspunsuri:
| a răspuns:

La RDS trebuie sa te conectezi prin sistem PPPoE, cu numele de acces si parola scrisa pe prima pagina a contractului.

In caz ca folosesti router, acesta trebuie configurat pe partea de intrare (wan) cu aceste date si sistem, iar la iesire te poti conecta cu calculatorul in mod automat, iesirea IP spre calculator fiind "universala". De asemenea, routerul trebuie configurat si pentru partea de conexiune wi-fi. Detaliile le gasesti in manualul routerului.

In cazul conectarii cablului de internet direct la calculator, trebuie sa creezi o noua conexiune PPPoE la Networks, in Control Panel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Atunci cand schimbi router-ul, cel nou trebuie configurat cu setarile celui detinut anterior.
Laptopul si pc-ul se conecteaza la net prin router, intrucat acesta a fost configurat si poate partaja internetul intre pc si laptop (si telefon, dupa caz).
Pentru ca laptopul si calculatorul sa aiba individual conexiune la internet, atunci cand conectezi cablul direct la acestea, trebuie sa configurezi conexiunea PPPoE pe fiecare dintre aceste dispozitive. Numai atunci vei avea internet pe ele, independent de router.
http://techdepo.ro/cum-configurezi-un-router-pe-rds/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează