|

Salut! Am o problema cu PC-ul: am cumparat de pe eMAG o placa de baza, un procesor, o placuta RAM si un hard disk SATA (1TB 7200rpm). M-am uitat bine sa se potriveasca tot inainte sa cumpar, si astazi, cand au ajuns, am pus totul in carcasa, conectat tot, am pus in spate sticul cu windows 10 bootat, selectez sa booteze de pe stic, si in setup, cand dau sa impart hard disk-ul in partitii, creez prima partitie, apas "ok" si ramane blocat. Ramasese de prea mult timp deja, asa ca am dat restart. Acum cand il pornesc sta in motherboard screen cam 2 minute (prea mult) pana sa booteze de pe stic, si cand o face ramane black screen. Solutii? Dau funda!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Exista cateva variante :
- Stick defect / imagine defecta.
- HDD cu probleme ( nu neaparat complet defect )
- RAM cu probleme ( ma indoiesc )

Poti incerca o scanare a HDD-ului cu Ultimate Boot CD sau Hirens Boot CD si Memtest 86+ pentru memorie.

Poti incerca de asemenea sa dezactivezi optiunea "UEFI Mode" din BIOS sau sa instalezi Windows in modul UEFI apasand tasta ce deschide meniul de bootare ( F8 se foloseste adesea ) si selectand optiunea corespunzatoare.

| explică (pentru PainInTheTech):

Am vorbit cu un tip ce se pricepe si mi-a zis sa incerc sa intru in bios fara hard disk conectat, deoarece daca intra in bios mai repede fara hard disk decat cu hard disk, inseamna ca este defect. Din pacate deja l-am returnat si nu pot incerca sa fac ce mi-ai scris. Multumesc oricum!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil ai bagat stick-ul usb 2.0 in slot de usb 3.0 care e la fel. Incearca in alt slot apoi apasa F2 sa intri in BIOS. De acolo selectezi sa bootezi stick-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru inchipuitul):

Am aflat ca hard disk-ul este problema, si l-am returnat, dar multumesc oricum, totusi imi pare rau ca nu am apucat sa incerc metoda ta, dar exista vreo explicatie pentru asta? Adica de ce nu ar merge in usb 3.0? Multumesc oricum!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează